Marko Lukunic/PIXSELL

HORVAT "Vijesti o brodogradilištima stižu iz sata u sat"

Ministar gospodarstva Darko Horvat u utorak je komentira posjet kineskog izaslanstva Uljaniku i 3. maju. Horvat je novinarima rekao da vijesti stižu iz sata u sat, ali i dodao da će se konačna odluka o možebitnom ulasku Kineza u naša brodogradilišta znati u sljedećih nekoliko dana.
“Kolege iz Kine rade proces dubinskog snimanja i analizu podataka. Nakon sastanaka u Puli i Rijeci sutra će biti održane kratke konzultacije i rezime, a nakon toga i možda budemo imali rješenje”, rekao je ministar, kako prenosi N1.
Kaže da je kineski tim sastavljen od financijskih stručnjaka, inženjera i da politika nema što raditi za tim stolom. Horvat je podsjetio da su da su eventualnom budućem partneru predstavili tri varijante od koje su sve tri Vladi prihvatljive – sveukupna kupnja oba brodogradilišta, strateško partnerstvo ili ulazak u vlasničku strukturu nakon stečaja.
Novinarima je kazao i kako ne želi nametati nikakve modele. “Trebamo sačekati analitiku kolega iz najvećeg svjetskog brodogradilišta, a u nekoliko sljedećih dana vjerujem da ćemo imati i konačnu odluku”, zaključio je ministar Horvat.

Komentiraj