HORVAT: “Predsjedničina izjava čudno može djelovati samo neznalicama”

Ministar gospodarstva Darko Horvat u ponedjeljak je za N1 rekao da izjava predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović o plaći od osam tisuća eura čudno može djelovati samo neznalicama.

“Neznalicama i onima koji pojma nemaju što se u Hrvatskoj događa takva izjava može djelovati čudno, ali ne i nama koji smo bili na tom sastanku, koji smo svjesni da je došlo do jednog interesantnog memoranduma o razumijevanju između hrvatskih i izraelskih institucija – spram procesa digitalizacije koji uvodimo treba i štititi te softverske sustave – tome nas uče Izraelci. Ta radna mjesta sada imaju plaće od pet do osam tisuća eura. Ono što je predsjednica rekla je sušta istina”, rekao je Horvat o dogovoru s Izraelcima.

Naglasio je da je do dogovora došlo u službenoj posjeti predsjednice tadašnjem premijeru i predsjedniku Izraela. “Na tim se razgovorima dogovorila konkretna suradnja, a nakon posjeta potpisan je memorandum o razumijevanju. Ti su procesi počeli i u ovoj se godini to već događa”, rekao je i dodao da je dogovorena međunarodna suradnja i školovanje hrvatskih stručnjaka u agenciji koja se bavi zaštitom informacijskih sustava na području Izraela.

“Ovakvih izjava i ja imam jako puno, to nisu pucnjevi u prazno. Sve brojke su u pozitivi, iduće godine bit će još bolje”, objasnio je Horvat.

Ministar gospodarstva kaže kako se u Hrvatskoj već sada školuju stručnjaci koji će sigurno imati plaću između 5000 i 8000 eura.

Upitan da komentira protukandidate aktualne predsjednice, odgovorio je: “O Milanoviću ne želim trošiti riječi, a koja je razlika između Škore i predsjednice? I jedan i drugi su u ovih četiri i pol godine obišli gotovo cijelu Hrvatsku, ali s različitim interesima. Jedni da bi promovirali sebe i zaradili, a drugi da bi Hrvatsku brendirali u svijetu. Mislim da će se predsjednica dobro osmjehnuti kada dobije izbore. U HDZ-u nismo ni za ni protiv, sve je jača kohezija i siguran sam da će svih 220.000 članova glasati za Kolindu Grabar-Kitarović”, zaključio je Horvat.

Komentiraj