Horvat poručio da neće biti jednostranih odluka u vezi sa smanjenjem plaća u javnom sektoru

Ministar gospodarstva Darko Horvat u razgovoru za RTl je poručio kako neće biti jednostranih odluka u vezi s mogućim smanjenjem plaća u javnom sektoru.

Ministar je upozorio da se pad potrošnje očekuje u drugom dijelu travnja i svibnju. Ovogodišnju uskršnju potrošnju od 1,2 milijarde ocijenio je dobrom, a najavio je i kako će biti objavljeni svi oni koji su dobili pomoć Ministarstva gospodarstva.

“Vrlo transparentno kao i sva do sada dodijeljena sredstva iz državnog proračuna bit će objavljena na stranicama ministarstva”, otkrio je ministar.

“Siguran sam da ćemo Vladinim mjerama održati određenu zaposlenost, a najbitnija je velika razlika između onih koji isplaćuju pomoć da bi zadržali radna mjesta u odnosu na one poduzetnike koji su spremni otpuštati”, smatra ministar.

Ministar Horvat je ponovio kako neće biti nikakvih jednostranih odluka u vezi smanjenja plaća u javnom sektoru.

“U jednom vrlo interesantnom razgovoru sa socijalnim partnerima, jer svi za stol dolaze sa svojim prijedlozima tako i Vlada ima svoje određene simulacije i izračune, kada dovedemo razgovore do visoke doze konsenzusa, tada će biti konkretnih odluka”, izjavio je ministar, dodavši da je i premijer Andrej Plenković poručio kako solidarnosti biti mora.

“U kojoj razini i u kojim postotcima, vidjet ćemo u nekoliko sljedećih dana”, poručio je ministar Horvat.

Komentiraj