Patrik Macek/PIXSELL

HORVAT “Nisam rekao da imamo strateškog partnera za brodogradilišta”

Ministar gospodarstva Darko Horvat odbacio je u srijedu na saborskom aktualnom prijepodnevu prozivke IDS-ova zastupnika Tulia Demetlike kako je lagao kad je govorio da ima strateškog partnera za hrvatska brodogradilišta, te poručio da je govorio o potencijalnim partnerima s kojima se razgovara.

Nikad nisam rekao da imamo strateškog partnera, govorio sam da imamo potencijalne partnere s kojima razgovaramo, odgovorio je ministar Demetliki koji ga je pitao “zašto je lagao” kad je spominjao strateškog partnera, zašto je tražio od lokalne samouprave da krši zakon i isplati plaće radnicima Uljanika.

Recite, imate li ili ne strateškog partnera za Uljanik? – tražio je Demetlika, upozoravajući kako se nastavlja neizvjesnost za brodogradilišta Uljanik i 3. maj, koje je u manje od godinu dana napustilo više od 1.300 radnika.

Ministar uzvraća kako bi se, kad bi se zaokružilo što je Vlada dala kao pomoć radnicima škverova u Rijeci i Puli u 2018. došlo gotovo do milijardu kuna. Objasnite vi meni gdje je tu bila lokalna politika, svjesni činjenice da je ona kreirala menadžement u 3. maju i Uljaniku, uzvratio je ministar zastupniku.

Nezadovoljan što nije dobio jasan stav Vlade o opstanku brodogradnje, Demetlika ustrajava da Vlada jedina ima mogućnost učiniti nešto, a da ministar unatoč tome ustrajno proziva gradove Pulu i Rijeku, Primorsko-goransku županiju.

Komentiraj