HORVAT ‘Nećemo braniti svako radno mjesto u Đuri Đakoviću, nego očuvati kompaniju’

Ministar gospodarstva Darko Horvat za RTL je komentirao situaciju u Đuri Đakoviću, kazavši kako “radnicima i danas može pogledati u oči jer su ispunjena sva tri obećanja koja im je dao prije mjesec i pol dana: isplata zaostalih plaća do prosinca, nova uprava i financijska konsolidacija”.

“Dali smo tri plaće radnicima, isto tako smo u 60-ak dana odabrali perspektivne, mlade ljude koji su počeli i stasali u samom Đuri Đakoviću, dali im priliku da budu menadžment i vode ovaj proces restrukturiranja te im dali čovjeka koji 20 godina radi, kao perspektivu da u sinergiji mladosti i iskustva dovedemo Đuru Đakovića na pravi put. Današnjim potpisom ugovora Uprave i HPB-a osigurana je i prva financijska omotnica od 150 milijuna kuna, a osigurat će se plaćanje dobavljača i dugova državi te nabava materijala za dovršetak tri bitna ugovora koja nisu dovršena. Iz naplate ta tri ugovora očekuje se dodatna likvidnost od oko 128 milijuna kuna negdje potkraj četvrtog mjeseca”, izjavio je Horvat, dodavši da će uskoro stići i nova omotnica od 150 milijuna kuna koja bi trebala “dati perspektivu u kratkoročnom, a možda i dugoročnom sustavu da bi se osigurala nabava materijala za nove ugovore s avansnim plaćanjem”.

Horvat je potvrdio da će radnici plaće dobiti idući tjedan te kako bi moglo doći do smanjenja broja radnika.

“Stao sam pred radnike, pred sindikat, ali i novi menadžment i odlučilo se da nećemo braniti isključivo svako radno mjesto, nego očuvati kompaniju. Jednim kvalitetnim programom restrukturiranja kroz šest mjeseci vidjet ćemo postoji li potreba za smanjenjem broja radnih mjesta, možda za nove, kvalitetne kadrove, za novu tehnologiju, kako bi Đuru Đakovića osposobili za tržišnu utakmicu”, zaključio je Horvat.

 

Komentiraj