Horvat nakon poraza: “Otvorili smo dosta nervozno i nismo uspjeli igrati našu igru”

Hrvatska reprezentacija doživjela je težak i neočekivan poraz od Crne Gore a teški poraz komentirao je izbornik Hrvoje Horvat koji je svjestan koje posljedice ovaj poraz ima za reprezentaciju.

“Otvorili smo dosta nervozno, nismo uspjeli igrati našu igru, da budemo strpljivi, da se igra do zicera, da igramo gol po gol, obranu po obranu. Htjeli smo na brzinu svladati Crnogorce u pet ili deset minuta. Oni su igrali strpljivo, na to su se nadovezale obrane njihovog vratara. Nije pomagalo niti 6:0 nit 5:1. Zaslužena pobjeda Crne gore”, rekao je u izjavi za RTL izbornik Hrvoje Horvat.

“Nervoza je bila pristuna, na početku smo promašili nekoliko dobrih šanse. dogovorili smo se da nećemo gledati seamfor, ima puno mladih igrača koji to gledaju s krive strane, Crna Gora pa ima iskusne igrače koji su znali odigrati šah partiju, dodaje ističući da nisu podcijenili Crnu Goru. Prerano smo htjeli riješiti utakmicu u našu korist, ali za to nema opravdanja, znamo kako trebamo igrati i kako trebamo izgledati da bi bili pravi”, naglasio je Horvat.

Situacija u skupini 

“Matematika je takva, znali smo nakon poraza od Francuske da ulazimo u knock-out fazu, da nas svaki poraz jako udaljava od borbe za medalje. Ovisimo i o drugim rezultatima, no primarno se moramo skupiti, da ne izgledamo ovako nervozno, da izgledamo kako smo izgledali u prvoj fazi”, zaključio je.

Komentiraj