Horvat najavio isplatu plaće radnicima u Đuro Đaković grupi

Ministar gospodarstva Darko Horvat u petak je najavio skoru isplatu plaće radnicima u Đuro Đaković grupi, koji štrajkaju jer im nije isplaćena plaća za listopad.

Horvat je na Gospodarskom forumu Grada Preloga izjavio da u ponedjeljak odlazi u Slavonski Brod, gdje će iznijeti prijedloge za rješavanje stanja u Đuro Đaković grupi.

“Razgovarat ću s radnicima, predstavnicima sindikata i menadžmenta i lokalnom samoupravom o konstrukciji novog menadžmenta s kojim bismo trebali dalje. Neću otkrivati, ali siguran sam da smo sredstva za još jednu plaću pronašli”, rekao je.

Dodao je da “sada sve ovisi samo o pravnoj osnovi na temelju koje će se radnicima isplatiti plaća”.

“Đuro Đaković ima perspektivu, vjerojatno s drugačijim vodstvom i ambicijom, ali siguran sam i radim na tome da mu država osigura likvidnost, svjestan da smo u ovo vrijeme prošle godine Đuri Đakoviću dali financijski kreditni aranžman od 95 milijuna kuna”, rekao je Horvat.

Kazao je da želi jasnu sliku o tome na što su ta sredstva utrošena, kako bi se moglo krenuti dalje i ispuniti obveze iz tri ugovora koja su u završnoj fazi isporuke  vagona.

“Osim toga, želimo predstaviti Đuro Đaković potencijalnim novim poslovnim partnerima koji od srijede počinju stizati u Slavonski Brod”, zaključio je.

Komentiraj