Horvat na Facebooku pokušao objasniti svoju izjavu o pijanim vozačima

Ministar gospodarstva Darko Horvat reagirao je u subotu na svom Facebook profilu na njegovu izjavu s Obrtničkog i gospodarskog sajma u Križevcima.

Podsjetimo, saborski zastupnik HDZ-a Damir Felak i ministar gospodarstva Darko Horvat prilikom otvaranja sajma pozvali su policiju da ovih dana, dok se obilježava Martinje, progleda kroz prste “onima koji će malo više potrošiti mošta ili vina”.

Kako je prenio portal ePodravina, Felak je tom prilikom rekao: “Zamolio bih načelnika policijske uprave da ovih dana njegovi djelatnici budu malo milostiviji i da progledaju kroz prste onima koji će malo više “potrošiti” mošta ili vina jer, kao što svi znamo, potrošnja je pokretač gospodarstva i puni državni proračun te utječe na rast BDP-a. Stoga, uz preventivu, budimo malo milostivi ovih dana i budimo milostivi prema onima koji puno troše.”

Nakon njegovog govora u tome ga je podržao i ministar gospodarstva, maloga i srednjega poduzetništva i obrta Darko Horvat. “U nadi sam da će stvarno policijska uprava poslušati i zapamtiti vaše rečenice”, kazao je ministar Horvat, kako je prenio portal ePodravina.

Horvat je danas preko Facebooka poručio: “S obzirom da je moja posljednja izjava prilikom otvorenja gospodarskog sajma u Križevcima interpretirana na razne načine koji u sebi sadrže krivu konotaciju i nikako ne odražavaju moj osobni stav, ovim putem želim vrlo jasno poručiti svim našim građanima – ovaj vikend budite posebno oprezni i odgovorni sudionici prometa!

Olakšajmo na taj način posao našim vrijednim djelatnicima policije za koje vjerujem da će, savjesno kao i do sad, obaviti svoju dužnost na opću dobrobit i sigurnost svih nas. Razmišljajte preventivno!

Stoga, planirate li ovog vikenda proslaviti Martinje uz koju čašicu, nemojte sjedati za volan, već se unaprijed organizirajte i sigurno se vratite svojim domovima!

Za nesreću je dovoljan samo jedan trenutak nepažnje. Upravo zbog toga, nemojmo slavlje i veselje pretvoriti u tragediju. Zaštitite sebe i ostale sudionike u prometu!”, napisao je.

S obzirom da je moja posljednja izjava prilikom otvorenja gospodarskog sajma u Križevcima interpretirana na razne načine…

Posted by Darko Horvat on Saturday, November 9, 2019

Komentiraj