HORVAT ‘Moj izbor je Plenković, nerealno je očekivati Karamarkov povratak’

Potpredsjednik HDZ-a i ministar gospodarstva Darko Horvat za RTL je komentirao izbore u HDZ-u, potvrdivši kako podržava aktualnog predsjednika stranke Andreja Plenkovića, a komentirao je i kandidaturu Mire Kovača.

“On tu kandidaturu najavljuje jedno duže vrijeme. Između Kovača i Plenkovića, ja sam za Plenkovića”, izjasnio se Horvat.

Ministar je naglasio kako “nikada nije rekao ni jednu riječ” protiv bivšeg predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka, ali i kako je nerealno očekivati njegov povratak u politiku.

“S njime sam korektno surađivao i u stranci i u Vladi. No rekao sam vrlo jasno u onom trenutku kada sam dao potporu Plenkoviću da je Karamarko dugo izbivao iz politike i nerealno je očekivati njegov povratak u politiku”, poručio je Horvat.

U razgovoru se osvrnuo i na svoje komentare o zagrebačkom gradonačelniku Milanu Bandiću.

“Kad netko šest mandata uzastopno vodi grad kao što je Zagreb i bude jedan od ključnih aktera gotovo svih događaja unutar Hrvatske, mislim da se čovjek potroši i da se tom trenutku treba ipak malo mlađe krvi i nekakvih drugih ili drugačijih ideja”, kazao je Horvat, dodavši da je “teško pronaći snage za drugi, treći ili četvrti mandat”.

Komentiraj