Horvat krivca za svoj rad pronašao u ‘operativi’; o opozivu kaže: “Jedini tko može uvjetovati je premijer”

Unatoč optužbama zbog spore obnove, odnosno nepostojanja iste, koji dolaze iz oporbenih redova, ministar graditeljstva Darko Horvat, čiji se opoziv traži, optimističan je.

“Operativa se mora upogoniti da bi dinamika obnove bila brža”, rekao je danas, uoči sastanka o obnovi koji se održava u Hrvatskoj obrtničkoj komori, a na kojem je i šef Ureda za obnovu Gordan Hanžek, prenosi N1.

Od tog sastanka, kaže Horvat, očekuje “jako puno”.

Na pitanje o tome koliko je ugovora za zamjenske kuće potpisano nije želio odgovoriti. “Nećemo ovako, ako ima potrebe za intervjuom, sjest ćemo za stol…”, odgovorio je.

Na pitanje, pak, o “uvjetnoj podršci” koju mu pružaju koalicijski partneri kaže kako s tim – nema problema: “Za sada, jedini tko može slagati uvjete je premijer”, kaže Horvat.

Podsjetimo, vrijeme curi, a europski novac za obnovu je na čekanju. Fond solidarnosti nudi više od pet milijardi kuna. Do siječnja ove godine za obnovu nakon zagrebačkog potresa je povučeno tek 1,6 posto mogućeg iznosa.

Kako Horvat i Katičić štite i namještaju posao ženi koja je Banožiću dodijelila veliki stan, a vlastiti životopis lažirala

Komentiraj