HORVAT “Isplata plaća do petka prioritet Vlade”

HINA/ Istarska županija

Gradonačelnik Pule Boris Miletić i istarski župan Valter Flego u utorak su se u Zagrebu sastali s  ministrom gospodarstva Darkom Horvatom  koji je potvrdio kako je prioritet Vlade isplata plaća do petka za radnike Uljanik Grupe.

Također, ministar je naglasio kako sve odluke Vlade trebaju biti usklađene s europskom direktivom u segmentu brodogradnje, priopćeno je iz Ureda istrarskog župana.

Miletić i Flego rekli su kako će vjerovati najavama tek kad plaće sjednu te istaknuli da inzistiraju na dugoročnom rješenju.

U međuvremenu je stigla i potvrda sastanka u Bruxellesu na koji će gradonačelnik Miletić i župan Flego sutra hitno otputovati.

“Za Uljanik treba naći dugoročno rješenje. Plaće su trenutno apsolutni prioritet, ali treba naći održivo rješenje koje će prekinuti agoniju radnika i održati brodogradnju. Uspjeli smo dogovoriti sastanak u europskoj krovnoj Udruzi za brodogradnju i sutra hitno putujemo u Bruxelles, a Vlada neka izloži konkretan plan za spas Uljanika i brodogradnje“, rekao je Miletić.

Župan Flego poručio je pak kako je “ključno zadržati brodogradnju kao stratešku granu gospodarstva u Republici Hrvatskoj”.

Zato država mora osigurati Jamstveni fond kako bi brodogradnja mogla biti dugoročno održiva i profitabilna. Na taj način ćemo očuvati i što veći broj radnih mjesta“, zaključio je Flego.

Komentiraj