HINA / Denis CERIĆ

Horvat i Jelušić posvađali se oko lex Agrokora u ‘Otvorenom’

U sinoćnjoj emisiji HRT-a ‘Otvoreno’ raspravljalo se o izglasavanju nagodbe u Agrokoru, a ministar gospodarstva Darko Horvbat i SDP-ov Ivo Jelušić porječkali su se zbog lex Agokora.

Horvat je, naime, izjavio da se problem Agrokora nije mogao riješiti stečajnim zakonom, dok je Jelušić tvrdio da nije bilo potrebno donositi poseban zakon. Optužio je Vladu za netransparentnost i podsjetio da se pogodovalo prijateljima Martine Dalić te da je politika zabrljala. Pitao je što će biti s javnim novcem i spomenuo 1,2 milijarde eura te izgubljenu nagodbu.

Horvat je ustvrdio da se javni sektor većinom naplatio, te upitao SDP-ovca: “Otkud vam pravo širiti takvo neznanje i demagogiju?”

Izvanredni povjerenik Fabris Peruško stao je na ministrovu stranu i rekao da bi Hrvatska postupkom stečaja Agrokora ostala bez tri i pol posto budžeta. I predstavnica vjerovnika Marica Vidaković podsjetila je da je sustav bio blokiran s gotovo 4 milijarde kuna te da je trebalo hitno reagirati.

Vidaković je kazala da je lex Agrokor za posljdicu imao stabilnost poslovanja i zaposlenosti, a onda i urednu naplatu PDV-a, poreza i doprinosa.

Komentiraj