HORVAT: “Čeka se još jedan sporazum kako bi se krenulo u deblokadu 3. maja”

Ministar gospodarstva Darko Horvat u četvrtak je, uoči sjednice Vlade, kazao kako se danas neće donositi nikakve odluke oko 3. maja jer su one već donesene. Naglasio je kako se sada samo čeka sporazum oko deblokade računa, te pohvalio upravu jer su sinoć dogovorili za završetak jednog broda.

“NO HBOR-a dao je zeleno svjetlo za deponiranje 150 milijuna kuna na poseban račun i u ovom trenutku nam nedostaje sporazum između onih koji će nadzirati transfer novca, a to je Hrvatska brodogradnja Jadranbrod i onih kojima će novac biti isplaćivan, a to je 3 maj.

Nikakvog polaganja novca na račun Jadranbroda i 3. maja neće biti. Uz monitoring i analizu Hrvatske brodogradnje dat će se suglasnost za svaku isplatu, a što je preduvjet da deblokiramo račun i brodogradilište stavimo u funkciju”, rekao je novinarima Horvat.

Čestitao je Ediju Kučanu i njegovom timu, koji je noćas potpisao ugovor za završetak prve brodogradnje – 733, kanadski naručitelj, 36 milijuna dolara. “Perspektiva dobrog završetka ovog procesa se iz dana u dan u optimističnoj namjeri događa i sigurna sam da ćemo u sljedećih 10-ak dana deblokirati račun, započeti radove na brodu kanadskog naručitelja, a to je početak procesa da se u dvije godine završi sve što je na navozu u brodogradilištu”, rekao je ministar.

Kazao je kako se u vom trenutku ne zna kada će plaće radmnicima. Nada se da će u ponedjeljak ili utorak biti sklopljen sporazum između Hrvatske brodogradnje i 3. maja, te da će tijekom sljedećeg tjedna krenuti prve isplate. Kaže da niti lipa neće biti isplaćena iz proračuna i da će u dvije godine biti vraćen zajam HBOR-u, prenosi N1.

Komentiraj