Horvat: “Ako koronavirus dođe u Hrvatsku robne zalihe su spremne”

Ministar gospodarstva Darko Horvat je danas, komentirajući aktualne događaje, govoro i o epidemiji koronavirusa i stanju u Hrvatskoj vezano za to.

“Koronavirus je jedna velika prijetnja ne samo turizmu u Republici Hrvatskoj već i u  sveukupnom stanju gospodarstva na prostoru  Europe. Nemojte zaboraviti da tijekom današnjeg dana u Jadransko more uplovljava brod koji nosi konstrukciju Pelješkog mosta. Ja sam siguran da smo napravili sve radnje predostrožnosti da nam se nekim slučajem koronavirus ne dogodi na prostoru Hrvatske. Kroz robne rezerve, u pripremi svega onoga što posjedujemo u ovom trenutku, ali i interventnoj nabavi i maski i specifičnih odijela. Pokušavamo preventivno napraviti sve da ako u jednom trenutku do koronavirusa u Hrvatskoj dođe, da smo za njega spremni , da ga što je prije moguće izoliramo, rekao je ministra Horvat.

Ministar se osvrnuo i na jučerašnji incident u Imotskom kada je spaljen ‘krnje’ koji je simbolizirao homoseksualni par  koji udomljava dijete.

“Retorika ostaje potpuno ista. Ja sam ponaosob, ali i kao potpredsjednik HDZ izričito protiv svakog oblika nasilja i  svega što prejudicira nasilje. S obzirom da se nalazimo u vrijeme Poklada i Maškara, podsjećam, kada su spaljivanje lutke premijera Plenkovića i  aktualnog predsjednika Milanovića, dakle, ako ćemo to gledati kao šalu koju stavljamo u kontekst dana u kojem se to dogodilo, to mogu razumjeti. Drugačije, apsolutno nikako! Dakle, svom nastojanju sijanja mržnje treba stati na kraj bez  obzira u kojem dijelu Hrvatske, bez obzira koje dobi bili ljudi koji se takvim stvarima bave,  bez obzira koje nacionalnosti bili , spola ili slično”, rekao je ministar Horvat.

Cijelu izjavu ministra Horvata možete pogledati u našem videu!

Komentiraj