HOROR PRIČA IZ OKOLICE BJELOVARA: Monstruozni očuh u zatvoru šuti, supruga ga brani

Damir Spehar/PIXSELL

Jučerašni jezivi slučaj zlostavljanja dvoipolgodišnje djevojčice  šokirao je Hrvatsku. Muškarac iz okolice Bjelovara priveden je zbog sumnje da je spolno zlostavljao i teško ozlijedio dvoipolgodišnju djevojčicu, koju je njegova supruga rodila kao maloljetnica u prijašnjoj vezi.

Kako piše Bjelovarski list, djevojčica je na Odjel pedijatrije bjelovarske Opće bolnice stigla s teškim tjelesnim ozljedama. Djevojčica je, prema neslužbenoj verziji priče pala niz stepenice, no liječničkim pregledom utvrđene su malo drugačije ozljede, a osim pedijatra, djevojčicu je pregledao i ginekolog. Kirurški je obrađena te je izvan životne opasnosti.

Za stravičan zločin doznalo se u četvrtak, kada su majka i očuh doveli djevojčicu u bjelovarsku bolnicu na pregled. Okolnosti slučaja provjeravaju zaposlenici brojnih bjelovarskih institucija, a monstruozni zločin u očaj je bacio mnoge roditelje, liječnike, policijske i pravosudne službenike. Nitko ne može vjerovati da postoji osoba koja bi mogla na ovako strašan, neljudski način nauditi dvogodišnjem djetetu.

Osumnjičeni je nakon kriminalističkog istraživanja pritvoren na mjesec dana zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke.

Očuh se prema pisanju raznih medija brani šutnjom, a majka stalno mijenja iskaze.

Iako nadležne institucije ne žele otkrivati previše detalja oko ovog slučaja, doznaje se da Državno odvjetništvo ispituje svjedoke, susjede, poznanike, a već su ispitani očuh djevojčice, kojem je određen istražni pritvor, te njezina 20-godišnja majka.

Osumnjičeni očuh djelomično se branio šutnjom te je negirao da je on djevojčici zadao teške ozljede, zbog kojih se još uvijek nalazi u bolnici na liječenju. S druge strane, majka je, prema pisanju lokalnih medija, stala u obranu svog supruga, tvrdivši da je djevojčica pala niz stepenice. Navodno je tijekom ispitivanja nekoliko puta mijenjala iskaz.

Komentiraj