Reprezentacija Švicarske, koju su činili Belinda Benčić i Roger Federer, osvojila je 30. izdanje Hopman Cupa pobijedivši u finalu reprezentaciju Njemačke sa 2-1, a o trofeju je odlučivao meč mješovitih parova, nakon što je Federer sa 6-7 (4), 6-0, 6-2 pobijedio Alexandera Zvereva, a Angelique Kerber bila bolja od Benčić sa 6-4, 6-1.

U odlučujućoj igri parova Federer i Benčić su slavili sa 4-3 (3), 4-2 te Švicarskoj donijeli treći naslov u povijesti na ovom natjecanju, dok se Federer pridružio Amerikancu Jamesu Blakeu, Španjolcu Tommyju Robredu i Slovaku Dominiku Hrbatyju, koji su po dvaput osvajali ovaj pehar.

Federer je svoj prvi Hopman Cup osvojio kao 19-godišnjak, kada je bio 29. tenisač svijeta, a partnerica mu je bila tada najbolja tenisačica svijeta Martina Hingis.

“I evo me sada opet ovdje, 17 godina i 95 naslova poslije. U neku ruku, ja sam bio u poziciji u kojoj je danas Belinda. Sjećam se da me Martina svaki dan podsjećala da moramo osvojiti naslov, jer je jako željela ovu loptu ukrašenu dijamantima”, rekao je 36-godišnji Grand Slam rekorder koji je turnir završio bez ijednog poraza, uz samo jedan izgubljen set, onaj u finalu protiv Zvereva.

Njemačkoj je ovo bilo četvrto finale, ali se 20-godišnji Zverev i 29-godišnja Kerber nisu uspjeli pridružiti njemačkim teniskim legendama koji su osvajali ovaj trofej: Steffi Graf i Michael Stich su slavili 1993. godine, a Anke Huber i Boris Becker 1995.

Hopman Cup – finale

ŠVICARSKA – NJEMAČKA 2-1

Roger Federer (Švi) – Alexander Zverev (Njem) 6-7 (4), 6-0, 6-2

Angelique Kerber (Njem) – Belinda Benčić (Švi) 6-4, 6-1

Benčić / Federer – Kerber / Zverev 4-3 (3), 4-2

Komentiraj