HOO osuđuje huliganski ispad u St Etienneu

FaH

Hrvatski olimpijski odbor (HOO) najoštrije osuđuje huliganski ispad na današnjoj utakmici Europskog nogometnog prvenstva između Hrvatske i Češke, kaže se u priopćenju HOO-a.

“Gnjusan čin onih pojedinaca kojima nije stalo do sporta bacio je u drugi plan sjajnu igru naše nogometne reprezentacije i ponovo uskratio pravo navijačko i slavljeničko ozračje hrvatskim navijačima i istinskim ljubiteljima nogometa, ali i našim nogometašima koji s velikom strašću i ljubavlju brane boje Hrvatske.Izražavamo žaljenje što se, unatoč najavama, nije poduzelo ništa od strane odgovornih da se spriječi današnji huliganski čin, iako im je u potpunosti jasno koja se šteta time nanosi hrvatskom sportu”, stoji u priopćenju HOO-a.

U 86. minuti utakmice Hrvatska – Češka (2-2) uporabom pirotehnike, huligani s dijela tribine na kojoj su bili smješteni hrvatski navijači pokušali su isprovocirati prekid utakmice. Nakon što je na teren palo nekoliko baklji i topovski udar koji je eksplodirao u blizini jednog od vatrogasaca, uslijedila je i međusobna tučnjava na tribinama. Prekid je bio privremen, a nakon pet minuta susret je nastavljen.

Komentiraj