WU Executive Academy

Hong Kong i Argentina nove su destinacije programa Global Executive MBA

Polaznici programa Global Executive MBA imaju sjajnu priliku stjecati znanje u azijskom centru financija i logistike te novom latinoameričkom gospodarstvu u nastajanju. Naime, međunarodni program u Aziji i Južnoj Americi odvest će ih ne samo u indijski Hyderabad te brazilski Rio de Janeiro, već i u Buenos Aires te Hong Kong.

Štoviše, osim Lignana (Sveučilišta) u Guangzhou, Gradsko sveučilište u Hong Kongu odnedavno je partner Global Executive MBA programa. Zahvaljujući ovim novinama polaznicima je osigurana vrhunska edukacija iz općeg upravljanja, ali i prilika da dožive individualna obilježja gospodarskih, političkih i društvenih situacija u tim zemljama te ostvare vrijedne kontakte tijekom posjeta lokalnim i međunarodnim tvrtkama.

Prenosimo dio priopćenja za javnost: 

„Hong Kong nije samo vodeća metropola u jugoistočnoj Aziji i nevjerojatno jak financijski i logistički centar u regiji, već i jedno od najvažnijih svjetskih središta robnih marki. Štoviše, grad je primjer digitalnih tehnologija gledano generalno i u sferi fintecha, e-trgovine i osobito u području velikih podataka/AI. Osim toga grad ima jednu od najmodernijih informacijskih i telekomunikacijskih infrastruktura u svijetu. Polaznici Global Executive MBA će sve to doživjeti tijekom posjeta tvrtkama i terenske nastave”, kaže profesorica Barbara Stöttinger, dekanica poslovne škole WU Executive Academy i akademska ravnateljica programa Global Executive MBA.

„Naš novi partner ima izvrsnu mrežu međunarodnih kontakata, između ostalog, i Carlson School of Management u SAD-u. Štoviše, nalazi se u srcu poluotoka Kowloona, pružajući polaznicima razne mogućnosti istraživanja grada pješice u večernjim satima kada je edukacija gotova“, nastavlja prof. Stöttinger.

Profesorica Barbara Stöttinger, dekanica poslovne škole WU Executive Academy

Četvrtoga dana sudionici programa putovat će u kineski grad Shenzhen koji na jugu graniči s Hong Kongom. Budući da je to jedna od prvih posebnih gospodarskih zona u Kini ovaj planirani grad podrazumijeva posebnu atraktivnost za strane poslove – jedan je od najbrže rastućih gradova na svijetu i ima najveći prihod po glavi stanovnika u zemlji. Posljednji dan boravka polaznici će otići u 130 km udaljeni Guangzhou. Tamo ih čekaju još dva organizirana posjeta tvrtkama. Navečer će se okupiti s kolegama, polaznicima MBA programa iz Lignana (Sveučilišta), s kojima udružuju snage u kontekstu projekta Globalnog tima, završnog projekta programa Global Executive MBA, koji također uključuje MBA polaznike škole Carlson School of Management.

Hong Kong

Oko trećine stanovnika Argentine, što bi bilo oko 14,5 milijuna, živi i radi u Buenos Airesu i okolici. Jedno je od najvećih južnoameričkih gradskih područja, glavni grad na atlantskoj obali te se smatra najvažnijim kulturnim centrom zemlje.

U sklopu boravka u Južnoj Americi početkom srpnja, četvrtog dana boravka, prije putovanja za Brazil, polaznici programa će razviti temeljito razumijevanje jedinstvenih karakteristika argentinskog gospodarstva i poslovnog okruženja:

„Osim stjecanja neprocjenjivog uvida u posebnu suradnju gospodarskih i političkih sfera u gospodarstvu u nastajanju kao što je Argentina, naši polaznici će moći izaći iz scene multinacionalnih tvrtki i njihovih internacionalnih strategija. Štoviše, radeći na konkretnim poslovnim slučajevima iz regije izoštriti će svoju sposobnost uspješnog identificiranja i vrednovanja prilika i točnog procjenjivanja gospodarskih, poslovnih i političkih rizika”, otkrila je profesorica.

“Ovaj oblik edukacije uključuje i više od samog stručnog stjecanja znanja, obuhvaća i upoznavanje jednih s drugima i stvaranju kontakata i prijateljstava koja traju cijeli život”, zaključuje Barbara Stöttinger”, piše u objavi.

Buenos Aires

Komentiraj