Pixabay/jingoba

Timovi Honde spremni za najpoznatija motosport natjecanja

Honda s nestrpljenjem očekuje najpoznatija motoport natjecanja ove sezone za koju su njihovi timovi spremni. Nadaju se i da će partnere i vozače pratiti sreća.

Utrke Formule 1 su tek nedavno počele nastupom poznatih momčadi u Austriji, dok Svjetsko prvenstvo u motociklizmu (Moto GP) kreće ovog vikenda Španjolskim Grand Prixom u Jerezu.Ovo je prvi put nakon 2006. godine da sezona utrka klase Moto GP počinje u Europi. Marc Márquez će po četvrti puta braniti titulu svjetskog prvaka.

Poznata kompanija je po prvi puta ušla u sustav europskih motosport natjecanja davne 1959. godine. Osnivač tvrtke Soichiro Honda je tada odlučio i dobio dozvolu za sudjelovanje na poznatoj cestovnoj Utrci na otoku Man (Isle of Man TT Grand Prix). Bio je to san osnivača i zaposlenika tvrtke, koji se ubrzo pretvorio u zbilju. Stotine pobjeda, legendarni motori i poznata sportska imena slave Hondin natjecateljski i inovativni duh kroz desetljeća.

Ove godine kompanija će dio svojih napora uložiti u sudjelovanje na natjecanjima: Formula 1, MotoGP, WorldSBK, WTCR, MXGP, GT Racing, Trial i Dakar Rally.

Komentiraj