Honda u Kini pokreće proizvodnju serije električnih automobila

Screenshot YouTube

Honda će u Kini pokrenuti proizvodnju serije potpuno električnih automobila, a prvi modeli bi trebali na ovo tržište doći već u proljeće sljedeće godine, piše global.honda.com.

Modeli e:NS1 i e:NP1 plijene pažnju atraktivnim izgledom, a otkrivene su i koncept skice vozila, koji bi trebali izaći iz tvornice Dongfeng Honda u Wuhanu sredinom desetljeća.

Električno SUV vozilo Prologue je već najavljeno na svjetskoj razini. Prezentacija je popraćena s velikim zanimanjem i 2024. godine se očekuje prvenstveni interes kod američkih vozača. Svi ovi modeli bi zatim trebali krenuti prema drugim tržištima, a Europa je svakako među prvima na popisu.

Na službenoj internetskoj stranici je postavljena i koncept skica, koja otkriva futuristički izgled tri SUV vozila, sedana i coupea. Mediji pišu kako bi serija e:N u budućnosti mogla postaviti temelje za novu podtvrtku, no vrijeme će pokazati hoće li tako biti. Slovo ‘e’ u nazivu simbolizira električne tehnologije (e:Technology), dok ‘N’ ima značenje novog, sljedećeg (New/Next).

Interes za električni Prologue će pokazati daljnje smjernice razvoja, promjena, nadogradnji i predstavljanja ovakvih vozila u određenim svjetskim regijama.

Komentiraj