Homofobni motivi: U Maksimiru napadnut muškarac, pokušali su ga zapaliti

U zagrebačkom parku Maksimir u subotu oko 22 sata napadnut je muškarac. Kako javlja Jutarnji, 50-godišnjaka su dvojica napadača – zapalila.

Muškarcu su prišla dvojica napadača i nakon kraće verbalne razmjene su ga napali, po svemu sudeći, Molotovljevim koktelom. Muškarac je u Kliniku za traumatologiju prevezen s opekotinama drugog stupnja po licu, vratu i šakama obje ruke.

Policija istražuje napad koji bi, po zasad dostupnim informacijama, mogao imati homofobne motive.

“Počeo sam gorjeti. Nešto me pogodilo u prsa, valjda molotovljev koktel. Vatra je bila na meni i počela se širiti”, ispričao je za Jutarnji napadnuti muškarac koji je, dodaje, uvjeren da se radi o iživljavanju na fizički slabijim osobama te su ‘sigurno prokužili njegovu seksualnu orijentaciju’.

Iz zagrebačke policije u nedjelju su se oglasili kratkim priopćenjem: “Jučer, 26. prosinca oko 21.40 sati u Maksimiru, Maksimirski perivoj, u parku je 50-godišnjak teško ozlijeđen na način da je zadobio opekline te mu je liječnička pomoć pružena u Klinici za traumatologiju, ozljede zasad nisu okvalificirane. U tijeku je utvrđivanje svih okolnosti ovog događaja”, naveli su u priopćenju.

 

Komentiraj