Hommage Vesni Parun i Vesni Krmpotić u izvedbi Marije Sekelez u petak na sceni Amadeo

Predstava “Dvije Vesne, ili Ljubav mi je najčudnije čudo”, koju čine dva multimedijalna poetska portreta posvećena pjesnikinjama Vesni Parun i Vesni Krmpotić u izvedbi dramske umjetnice Marije Sekelez, premijerno će biti izvedena u petak 6. rujna na zagrebačkoj sceni Amadeo.

“Hrvatska književnost dala je dvije velike Vesne, Vesnu Parun i Vesnu Krmpotić. Obje su rođene u mediteranskom dijelu naše zemlje, koji su ukomponirale u svoj opus i dale mu univerzalnu notu”, stoji u najavi.

U svojim pjesmama, koje ponekad prerastaju u prave legende, Vesna Parun je uvijek u potrazi za ljubavlju, čovjekom i njegovim humanitetom, što tu poeziju uzdiže na pijedestal općeljudskih vrednota.

Shvaćanje ljubavi Vesne Krmpotić kozmičko je, univerzalno. Načelo ljubavi pokreće svijet i povezuje sve elemente i sva bića, kompenzira sve gubitke i uvećava sve dobitke, obično čini čudesnim, a nepojmljivo shvatljivim, tako da je čitav pjesnikinjin opus zapravo ljubavna himna s otkrićem vjerskog zanosa.

Dvije osebujne i neponovljive pjesnikinje koje su zadužile mnoge generacije zauvijek će ostati u povijesti hrvatske književnosti, a sada će zaživjeti i na sceni u strasnom i duhovnom prikazu cjelovitosti ljudskog bića

Izbor, realizaciju i interpretaciju kazališnog hommagea dvjema vrsnim i neponovljivim hrvatskim pjesnikinjama potpisuje dramska umjetnica Marija Sekelez. Sudjeluju Mirta Balog (violina), Katarina Horvat (flauta) i Doris Karamatić (harfa). Kostimograf je Igor Dobranić.

U slučaju kiše, predstava će se održati u Jazz&Cabaret clubu Kontesa. Ulaz je besplatan.

Komentiraj