Holy: “Ne laje pas zbog sela, nego zbog sebe”

Bivša SDP-ova ministrica zaštite okoliša i bivša saborska zastupnica Mirela Holy u četvrtak je u ‘Studiju 4’ HRT-a komentirala odnos predsjednika Zorana Milanovića i premijera Andreja Plenkovića. Kaže da ovakvim komuniciranjem pokazuju svu ispraznost današnje politike.

“To je komuniciranje o ničemu, poptpuna praznina. Obojica se koriste vrlo niskim etiketama i to nije korisno za društvo i o istragama ne bi smjeli komunicirati”, kazala je i dodala da bi se trebali suzdržati od komentiranja takvih stvari jer je po hrvtskom ustavu pravosuđe potpuno odijeljeno od utjecaja izvršne i zakonodavne vlasti.

“Poslužit ću se narodnom ‘Pas ne laje zbog sela, nego zbog sebe'”, rekla je i dodala da ‘dobar dio javnosti’ ne vjeruje da premijer nije znao za istragu u aferi Janaf. “Sudeći prema dosadašnjem funkcioniranju vlada i političkog života – prije bih rekla da je znao”, ističe.

Smatra da bu se afera Janaf mogla završiti po principu ‘Tresla se brda, rodio se miš’. Smatra kako kod druženja ju Kovačevićevom klubu “nije bitno je li se jela prasetina ili riba, nego tko se sve družio i je li interesno povezan”.

Komentiraj