Hollywood je sažvakao Rivera Phoenixa, tvrdi Ethan Hawke

Ethan Hawke i River Phoenix bili su tinejdžeri kada su 1985. godine zajedno debitirali u filmu „Explorers“. Nakon tog (neuspješnog) filma Ethan Hawke nije dobio ulogu u hit filmu „Ostani uz mene“. Tu ulogu dobio je River Phoenix. Bez obzira na sve, ostali su prijatelji. Osam godina kasnije, 23-godišnji River Phoenix preminuo je nakon što se predozirao.  U intervjuu za britanski list The Guardian Hawke je progovorio o prijateljstvu s Phoenixom.

Upravo je njegova smrt prouzročila Hawkeovu averziju spram velikih hollywoodskih hitova. „Pitali ste me zašto ne glumim u laganijim filmovima. Gledajte, moj prvi filmski partner predozirao se na Sunset Boulevardu. Bio je najsjajnija zvijezda a ova industrija ga je sažvakala i to mi je bila velika lekcija. Ako bi birao jedan razlog zbog kojeg se nikada nisam preselio u Los Angeles onda bi to bila klima koja je opasna za glumca poput mene“, odgovorio je Hawke.

Hawke je glumio i s drugim slavnim glumcima koji su prerano preminuli, kao što su Phillip Seymoure Hoffman i Robin Williams s kojim je glumio u filmu „Društvo mrtvih pjesnika“. „Droge, alkohol i depresija najopasniji su protivnik diljem svijeta. Ljudi misle da će biti sretni ako dobiju ono što žele. Međutim, smisao sebe, svrha postojanja i ljubav ne dolaze izvana. Ova kultura slavi stvari koje ponekad nisu onakve kakvim se čine“, smatra Hawke komentirajući život glumaca koji su dio filmske industrije.

Hawkea trenutno gledamo u hrvatskim kinima u filmu „Tesla“ gdje glumi Nikolu Teslu, dok na televiziji glumi u seriji  „The Good Lord Bird“ čija se radnja odvija tijekom Građanskog rata. On je ujedno i koautor serije.

Komentiraj