Hokej na travi: Hrvatska najbolja u C skupini EP-a

Reprezentativci Hrvatske u hokeju na travi ostvarili su veliki uspjeh osvojivši zlato na Europskom prvenstvu C skupine održanom na Gibraltaru i plasiravši se u viši razred europskog hokeja 2021. godine.

Nastup za dvije godine bit će drugi nastup u B skupini u povijesti za seniorsku reprezentaciju Hrvatskog hokejskog saveza, a prvi je bio 2015. godine.

Nakon polufinalnog uspjeha protiv domaćina i pobjede nakon raspucavanja (4-1, 1-1 u osnovnom dijelu), hrvatski reprezentativci u finalu turnira pobijedili su favoriziranu Švicarsku sa 5-4 pogocima Lucasa Bachmanna (2), Anžea Fujsa, Filipa Žlimena i Tonija Premilovca.

Igrači izbornika Norberta Nederlofa i trenera Nevena Polaka odigrali su pet utakmica na turniru, ostvarivši isti broj pobjeda. Hrvatska je redom svladala Slovačku (7-0), Portugal (5-0), Maltu (5-2), Gibraltar (1-1, 4-1) i Švicarsku (5-4).

“Odlične pripreme, pravi izbor igrača i želja za pobjedama donijeli su nam ovaj rezultat, najbolji u povijesti”, izjavio je nakon turnira trener Neven Polak.

U istom terminu u Sloveniji je održan turnir C skupina Europskog prvenstva za hokejašice. Seniorke Hrvatske nisu se uspjele plasirati se u viši rang. Zauzele su četvrto mjesto, izgubivši u dvoboju za broncu od Švicarki nakon raspucavanja (2-1). U osnovnom dijelu nije bilo pogodaka.

Sljedeća velika natjecanja za Hrvatsku su seniorska prvenstva B divizije u dvoranskom hokeju. U siječnju 2020. godine seniorke će igrati u Sv. Ivanu Zelini, a seniori u Luzernu.

Zlato za Hrvatsku na Gibraltaru osvojili su: Zoran Jakopović, Hrvoje Fijucek (vratari), Mario i Marko Mucić, Andrija i Petar Hršak, Anže i Gregor Fujs, Lucas i Benjamin Bachmann, Zvonimir Vuk, Toni Premilovac, Christopher Zec, Ivan Bagur, Josip Krleža, Filip Žlimen, Pavel Marković i Filip Zlatar, izbornik i glavni trener Norbert Nederlof, trener Neven Polak, pomoćni trener Aleksandar Lykov i fizioterapeutkinja Marissa Compier.

Četvrto mjesto u Sloveniji osvojile su: Iva Zlomislić, Katarina Filipović (vratarke), Marina Abramović, Ivona Makar, Viktoria Šomin, Tea Putrić, Anamarija Šuliček, Martina Petretić, Monika Vajdić, Petra Hrupec, Una Litvić, Ema Bahlen, Dora Lagančić, Lucija Nizek, Eva Litvić, Ana Čolić i Lucija Čepo.

Komentiraj