Hoće li se snimati nastavak filma “Joker”? Za sada ipak ne, kaže redatelj Todd Phillips

Nakon što je nekoliko važnih filmskih magazina u srijedu objavilo kako su počele pripreme za snimanje nastavka filma „Joker“, u četvrtak stižu demantiji te vijesti. Nije tajna da su redatelj Todd Phillips i glumac Joaquin Phoenix spominjali snimanje nastavka, Phoenix je čak napravio poster filma „Joker 2“, na temelju čega su neki mediji u Americi objavili kako je samo pitanje trenutka kada će se drugi dio početi snimati.

Zato se nitko nije iznenadio kada je ugledni Hollywood Reporter objavio da je Phillips razgovarao s Tobyjem Emmerichom, čelnikom kompanije Warner Bros. i dogovarao pisanje scenarija i režiranje nastavka filma „Joker“. K tome su dodali kako Phoenixu u ugovoru stoji da će glumiti u nastavku, ako do njega dođe. Dapače, napisali su da je nakon prvog vikenda prikazivanja filma „Joker“ u američkim kinima, Todd Phillips tražio od Emmericha da mu preda nekoliko stripovskih heroja izdavačke kuće DC Comics kako bi na temelju njih snimio nekoliko mračnih filmova sličnih „Jokeru“, te da mu je odmah odobren jedan lik.

No, da stvari ne idu u tom smjeru, objavili su u četvrtak portali Deadline i Variety koji su naveli kako je „Joker 2“ daleko od realizacije. Da je tome tako, potvrdio je i sam redatelj Todd Phillips koji je rekao za portal Indieweire kako se spomenuti sastanak nikada nije dogodio.

„Iskreno vam kažem da se nikakav sastanak nije dogodio 7. listopada. Bradley Cooper i ja imamo producentsku kompaniju pri Warner Brosu, s njima smo 15, 16 godina. Imamo dva projekta u razvoju, a ne 40 poput nekih“, rekao je Phillips dodajući kako je Warner Brosu predstavio ideju o pokretanju edicije „DC Black“ i to onda kada je predstavio ideju za film „Joker“. Warner Bros je odbio tu ideju.

Kakve su onda šanse za snimanje nastavka „Jokera“? „Ovo je prava istina o nastavku. Joaquin i ja razgovarali smo o tome, dok smo putovali na festivale kao što su Toronto i Venecija s čelnicima kompanije Warner Bros. znali smo sjesti za večerom gdje bi oni rekli ‘jeste li razmišljali o…’. Međutim, ne postoji ugovor čak ni o pisanju scenarija nastavka, niti su pitali Joaquina bi li glumio u nastavku“, rekao je Phillips.

Film „Joker“ nije bio predviđen kao franšiza, ali nakon što je zaradio više od milijardu dolara u svjetskim kinima, ne bi bilo neočekivano da se ipak pokrene snimanje nastavka. Pitanje pod kojim uvjetima, jer će Phillips i Phoenix zasigurno tražiti velike honorare.

Komentiraj