Hoće li se, nakon pet godina pauze, snimiti četvrta sezona serije “Hannibal”?

Od prošlog vikenda na američkom se Netflixu mogu gledati tri sezone briljantne serije „Hannibal“ čije je snimanje okončano prije pet godina. Činjenica da je Netflix preuzeo prikazivanje ove, zasad, ugašene serije pobudila je nadu da bi se najveći svjetski streaming servis mogao uključiti u snimanje četvrte sezone. O tome razmišlja i Mads Mikkelsen, glavni glumac iz serije koji glumi Hannibala Lectera, koji je na Instagramu napisao „Je li Hannibal 4 na putu?“. Naime, otkako je tv kuća NBC otkazala snimanje daljnjih sezona serije „Hannibal“, njezin autor Bryan Fuller neprestano ističe kako to nije kraj i da će on i glumačka ekipa sigurno snimiti i četvrtu sezonu.

Nakon što je u lipnju 2015. godine NBC otkazao snimanje daljnjih sezona, njezin autor Bryan Fuller upozoravao je kako NBC nije producent serije već samo njezin prikazivač te da to znači da samo treba potražiti drugog prikazivača u Americi, drugu tv kuću ili streaming servis, te će se time serija nastaviti. Tada je streaming servis Amazon Prime otkupio prava na prikazivanje triju sezona i vjerovalo se da bi Amazon ušao u prikazivanje četvrte sezone, ako bi se ona snimila. Do toga nije došlo te su prava na prikazivanje sada prešla u ruke Netflixa. Automatski, Netflix se sada spominje kao streaming servis koji bi mogao biti zainteresiran za prikazivanje četvrte sezone.

Godine 2016. Fuller je rekao da čeka ljeto 2017. kako bi se krenulo sa snimanjem četvrte sezone. Naime, prve tri sezone serije sadrže elemente iz knjiga Thomasa Harrisa  „Hannibal” i  “Crveni zmaj“. Fuller je u četvrtoj sezoni namjeravao pridodati još jedan lik, a to je agentice Clarice Sterling iz knjige „Kad jaganjci utihnu“. Prava na knjigu i lik Clarice Sterling iz knjige koja je imala kompanija MGM isticala su u kolovozu 2017. te se Fuller nadao da će on i producentica serije Martha de Laurentis dobiti prava. To se nije dogodilo, prava je dobila tv kuća CBS koja je najavila snimanje serije „Clarice“ temeljene na liku Clarice Sterling koju je u filmu „Kad jaganjci utihnu“ glumila Jodie Foster.

I bez toga, Fuller je nastavio pisati scenarij za četvrtu sezonu serije „Hannibal“ koju je predstavio glavnim glumcima Madsu Mikkelsenu i Hughu Dancyju i koju su oni oduševljeno prihvatili. Lik Clarice Sterling nije mu nužan jer su se tri sezone serije „Hannibal“ temeljile na odnosu serijskog ubojice Hannibala Lectera (Mikkelsen) i FBI agenta Willa Grahama (Hugh Dancy). Četvrtu sezonu Fuller je najavio kao križanac filmova „Početak“ (Inception) i „Anđeosko srce“ (Angel Heart) i bez obzira što su detalji potencijalnog nastavka serije nepoznati, kritika i obožavatelji jedva je čekaju. To nije čudno s obzirom da druga i treća sezona serije po Rotten Tomatoesu imaju 98 posto pozitivnih kritika.

Komentiraj