Hoće li Butković zvati predsjednika Milanovića na otvaranje Pelješkog mosta? “Vidjet ćemo još”

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković u nedjelju je za ‘Točku na tjedan’ N1 televizije komentirao izgradnju Pelješkog mosta,

Istaknuo je da su sve njegove političke i životne ambicije ostvarene završetkom tog mosta. “Nakon 303 godine spajamo hrvatski teritorij. Je li to moglo biti i prije? Moglo je, ali je bilo i objektivnih razloga. Činjenica je da je Hrvatska, kao i cijeli svijet, 2009. ušla u krizu i tada nismo mogli spojiti i završiti Pelješki most, naći novac za izgradnju”, rekao je.

Dodao je da je bilo i ‘lutanja’ jer su, kaže, neke prijašnje vlade smatrale da Pelješki most uopće ne treba graditi, već Hrvatsku spojiti autocestom. “Nakon svega toga, svih nedaća, ipak smo priveligirani kao ljudi, kao politička garnitura da smo u prilici da završavamo taj infrastrukturni projekt”, rekao je.

Navodi da je gospodarski značaj nemjerljiv i za Pelješac i za Korčulu. “Mislim da je Hrvatska pokazala Europskoj uniji da može pripremiti velike projekte i da ih možemo provoditi. On će biti simbol prvih godina članstva u EU jer je to najveći projekt koji financiramo iz europskih sredstava. Mnogi su bili skeptični hoćemo li moći iznijeti projekt, ali Hrvatske ceste su pokazale da znaju provoditi takve projekte”, istaknuo je.

Što se tiče ceremonije otvaranja mosta, Butković je istaknuo da će zvati one koji su najzaslužniji za igradnju mosta. Na pitanje hoće li zvati predsjednika Republike Zorana Milanovića, kazao je ‘vidjet ćemo još’.

“Činjenica je da dok je Milanović bio predsjednik Vlade bilo određenih stavova da ga ne treba ni graditi, ali to sad nije bitno. To nije projekt HDZ-a, to je projekt svih građana Hrvatske”, poručio je ministar mora, prometa i infrastrukture.

Čelične će se konstrukcije, kaže, spojiti u srijedu u 23 sata. “Nakon ovog simboličkog događaja, prionut će se asfaltiranju itd. On će biti gotov u cijelosti početkom 2022. godine. Nije tu samo most, ponavljam, tu je i 30 km pristupnih cesta koje se planiraju završiti u svibnju tako da bi otvaranje Pelješkog mosta i pristupnih cesta imali negdje u lipnju. Vjerujem da neće biti problema”, poručio je.

Komentiraj