Sandra Simunovic/PIXSELL

HNS zgrožen objavom sina zastupnika Đakića

Hrvatska narodna stranka (HNS) u utorak je priopćila da je zgrožena Facebook objavom Ivana Đakića kojom se “širi govor mržnje i potiče na netrepeljivost” te da očekuje brzu reakciju nadležnih institucija.

Sin HDZ-ovog saborskog zastupnika Josipa Đakića u ponedjeljak je na svom Facebook profilu objavio šokantnu fotografiju osobe s ustaškim znakovljem koji u ruci drži odrubljenu glavu osobe s četnikim oznakama.

Objavu je potom javno osuđena, a iz HNS su priopćili kako su objavom “zgroženi”. Ocjenjuju da se njome širi govor mržnje i potiče na netrepeljivost, a kazali su i da očekuju brzu reakciju nadležnih institucija.

“Ovakvim postupcima, fizičkom ili verbalnom nasilju i govoru mržnje s bilo koje osnove, u 2019. u demokratski uređenim zemljama ne smije biti mjesta”, navodi se u priopćenju HNS.

HNS kao liberalna stranka, dodaju, smatra da svi nosimo odgovornost za izgradnju otvorenog i tolerantnog društva i na svima nama je odgovornost, a osobito na politici i osobama koje sudjeluju u javnom životu, da ovakve pojave najstrože osude.

Komentiraj