Dusko Jaramaz/PIXSELL

HNS: Željka Markić izjavama potkopava civilizacijske dosege hrvatskog društva

Hrvatska narodna stranka (HNS) ocijenila je u četvrtak da Željka Markić i njena udruga U ime obitelji svojim izjavama potkopavaju civilizacijske dosege hrvatskog društva kako bi unazadili Hrvatsku.

Obrušavanjem na tjednik “Novosti” i optužbama da svojim sadržajem uredništvo zloupotrebljava proračunski novac i širi mržnju, Markić i U ime obitelji zadiru u slobodu medija i pokazuju netrpeljivost prema tjedniku srpske nacionalne manjine, što je nedopustivo u otvorenom i tolerantnom društvu kakvom Hrvatska teži, priopćio je HNS.

Nevjerojatne su izjave gospođe Markić vezane uz zastrašujući napad na zabavu LGBT zajednice u zagrebačkom klubu Super Super da je možda riječ o “svađi u LGBT zajednici”, kojima relativizira događaj u kojem su ljudi ozlijeđeni, ističe HNS.

Takve izjave u 2017. godini upozoravaju da je borba za ljudska prava trajan proces koji treba ubrzati, jer su rječnik nasilja i diskriminacije vidljivi svakodnevno, ne samo na ulicama, nego i u medijskom prostoru i, nažalost, u institucijama Republike Hrvatske.

Za HNS je sloboda svakog pojedinca neupitna vrijednost, a državu smatra instrumentom zaštite ljudskih prava. Hrvatska treba postati pravedno društvo u kojem će svi imati slobodu izbora životnog stila, seksualne orijentacije i pravo misliti drugačije. Sve generacije, bez obzira na životni stil i pripadnost bilo kojoj manjini, zaslužuju miran suživot u otvorenom i tolerantnom društvu, poručuje HNS.

Komentiraj