HNS sredstvima UEFA-e obnavlja travnjake u Splitu, Šibeniku, Velikoj Gorici i Varaždinu

Hrvatski nogometni savez raspisao je međunarodni natječaj za izgradnju i uređenje hibridnih travnjaka u Splitu, Šibeniku, Velikoj Gorici i Varaždinu.

Nastavak je to hvalevrijednog projekta koji je započeo 2018. godine kada su hibridni travnjak posredstvom Saveza dobili stadioni u Kranjčevićevoj, Maksimiru, Puli, Zaprešiću i Koprivnici što je uvelike doprinijelo kvalitetnijem nogometu u HT Prvoj ligi.

Sredstva za projekt četiri nova travnjaka su osigurana putem UEFA-e odnosno njezina HatTrick programa, a procijenjena vrijednost radova iznosi 2,5 milijuna eura bez PDV-a. Rok za dostavu ponuda je 6. svibnja, a potpis ugovora s izvođačem je predviđen 24. svibnja.

>> UEFA u razvoj nogometa ulaže 775,5 milijuna eura

Radovi na stadionu Poljud u Splitu trebaju početi najkasnije 5. lipnja s rokom završetka 9. srpnja dok na Šubićevcu, Velikoj Gorici i Varaždinu prvi radovi trebaju krenuti koncem mjeseca svibnja, a predviđeni završetak je 22. srpnja.

Osim HNS-a u projekt su uključeni i klubovi odnosno lokalne vlasti koje su se putem svojih komunalnih poduzeća obvezale učiniti pripremne radove.

Komentiraj