Zeljko Lukunic/PIXSELL

HNS ‘Situacija na Hrvatskim studijima opasno liči na odmazdu ministra Barišića’

HNS je poslao priopćenje u kojemu izražava svoju zabrinutost situacijom na Hrvatskim studijima te u njemu tvrde kako situacija opasno liči na odmazdu ministra Pave Barišića te pozivaju vladu da mu ne dopusti demonstraciju sile.

Njihovo priopćenje u nastavku prenosimo u cijelosti.

“Hrvatska narodna stranka – liberalni demokrati izražava zabrinutost zbog ukidanja studija filozofije na Hrvatskim studijima te se ne možemo oteti dojmu da cijela situacija miriši na osvetu ministra Barišića, dokazanog plagijatora, budući da na tom odsjeku rade profesori koji su digli svoj glas protiv njega – zato nam situacija na Hrvatskim studijima opasno liči na odmazdu koja još nije viđena u novijoj hrvatskoj povijesti.

Pozivamo Titanik Vladu koja je stala uz ministra plagijatora da ne dopušta demonstraciju sile čovjeka koji je odavno trebao napustiti Banske dvore. Osim toga, njegovom osvetom se onima koji se bore za istinu i pravdu još jednom šalje poruka da nisu dobrodošli, baš kao što je to pokazao i premijer Plenković koji je otjerao vrhunskog znanstvenika Đikića iz Hrvatske.

Također, mladima se daje do znanja da su nepoželjni te ih se na taj način dodatno tjera iz Hrvatske, koju iz dana u dan napušta sve više ljudi u potrazi za boljim obrazovanjem i pristojnim životom. U prilog k tome idu i brojne reakcije studenata Hrvatskih studija na društvenim mrežama.

Kao liberalna stranka ne smijemo dopustiti normalizaciju stvari koje jednostavno nisu normalne jer će u suprotnome udarac Titanik Vlade u santu leda biti neizbježan”, stoji u priopćenju stranke.

Komentiraj