HNS reagirao na sporna događanja na finalu Kupa za pionire

Hrvatski nogometni savez je nakon spornih događanja na finalu Kupa za pionire u priopćenju pozvao sve aktere u hrvatskom nogometu da se takve situacije rješavaju na dobronamjeran i konstruktivan način.

U finalnoj utakmici Kupa Hrvatske za pionire, 21. svibnja u Slavonskom Brodu, Hajduk je poražen od Osijeka sa 2-3, ali klub sa Poljuda bio je nezadovoljan suđenjem u ovom susretu, ustvrdivši da je sudac Ante Čuljak neopravdano isključio dvojicu igrača Hajduka.

“Nogomet je najpopularniji sport na svijetu, između ostaloga i zbog velikih emocija koje izaziva. Kao što je lijepo pobjeđivati, tako je teško izgubiti. Razumljive su, stoga, suze mladih nogometaša Hajduka nakon poraza od Osijeka u finalu Kupa za pionire, kao što su bile razumljive i suze hrvatskih A reprezentativaca nakon poraza u finalu Svjetskog prvenstva. K tomu, svi koji smo roditelji posebno smo osjetljivi na svoju djecu, te smo ponosni na njihove uspjehe. Međutim, duboko vjerujemo da nije potrebno dizanje tenzija niti isticanje suđenja u prvi plan, jer time ne činimo uslugu mladim nogometašima i nogometu općenito”, kaže se u priopćenju koje je u petak objavljeno na internetskom portalu HNS-a.

“Hrvatski nogometni savez otvoren je svakom klubu da kroz demokratske forume Saveza daje svoje primjedbe odnosno prijedloge za poboljšanje bilo kojeg područja djelovanja HNS-a. Aktualno rukovodstvo Saveza kontinuirano poziva na dijalog i komunikaciju kao jedini put za kvalitetan odnos, te će na tomu i dalje inzistirati. Samo zajedničkim radom u interesu hrvatskog nogometa možemo i dalje postizati svjetske rezultate. Činjenica da je HNS regionalni lider u projektu uvođenja VAR-a dovoljno svjedoči da je Savez posvećen napretku u tom segmentu svog djelovanja. Međutim, ne smatramo da je verbalni napad na bilo kojeg suca pojedinačno pravi put za napredak, jer se time vrši strahovit pritisak na suce koji moraju biti neovisni, te se pritom u javnosti kreira loša slika o hrvatskom nogometu”, navodi HNS i dodaje: “Vjerujemo da to vrijedi čak i u slučaju kada su odluke pogrešne, jer svaki sudac griješi (i za to odgovara), a posebno u ovom slučaju gdje su neovisni stručnjaci potvrdili opravdanost sučevih odluka. Hrvatski nogometni savez apsolutno je posvećen uspostavljanju dijaloga te dobronamjernom, konstruktivnom i kvalitetnom odnosu sa svakim klubom u Hrvatskoj. Istome se nadamo zauzvrat”.

Komentiraj