Klub HNS-a uputio je u četvrtak u saborsku proceduru prijedlog zaključaka kojima bi Hrvatski sabor osigurao nastavak rada ekspertne skupine za kurikularnu reformu u sadašnjem sastavu.

“Smatramo kako je nužno da skupina nastavi s radom u dosadašnjem sastavu, da Vlada treba osigurati financiranje radne skupine, da Sabor zaključcima treba zamoliti radnu skupinu da povuče svoje ostavke i da nastavi s radom”, rekla je novinarima HNS-ova zastupnica Vesna Pusić.

HNS predlaže i zaključak kojim bi Sabor od Ministarstva obrazovanja, znanosti i sporta zatražio da radnoj skupini omogući normalne uvjete rada, kako bi mogla uspješno završiti svoj posao. Predlažu da se izvan snage stavi odluka Odbora za obrazovanje da se radna skupina proširi s još 10 stručnjaka s različitih područja, budući da je donesena bez nazočnosti oporbenih zastupnika.

“Na taj bi se način odlukom tijela višeg ranga, a to je Hrvatski sabor, omogućilo da se zdrava atmosfera u hrvatskom obrazovanju konačno počne realizirati od početka školske godine 2016/2017., dakle od jeseni, na eksperimentalnoj razini, kao što je i predviđeno”, kazala je Pusić.

Komentiraj