HNS pozvao klubove i igrače da socijalnim dijalogom dogovore smanjenje klupskih troškova

Nastavno na prekid svih nogometnih aktivnosti koje su uslijedile zbog pandemije koronavirusa te zbog toga narušene financijske situacije u koje su dovedeni klubovi kojima su znatno smanjeni prihodi oglasili su se iz matične kuće hrvatskog nogometa. Tom prilikom su poručili:

Hrvatski nogometni savez kontinuirano je aktivan po pitanju problematike vezane uz epidemiju koronavirusa te poštuje sve odluke Stožera za civilnu zaštitu Republike Hrvatske.

Upravo su u izradi opcije (termini) nastavka nogometnih natjecanja te je po toj temi upućen dopis Središnjem državnom uredu za šport.

HNS također prati situaciju i problematiku u profesionalnim klubovima te je u komunikaciji s istima, kao i s predstavnicima sindikata (FIFPro), Uefom i Fifom.

Savez je na temu problematike u profesionalnim klubovima uputio dopis prema ministru financija g. Zdravku Mariću i državnom tajniku Središnjeg državnog ureda za šport g. Tomislavu Družaku.

S obzirom na nepredviđenu i tešku situaciju, izazvanu pandemijom koronavirusa, u kojoj su se našli profesionalni klubovi, kao i bitnim smanjenjem njihovih prihoda, a kojem je krivac viša sila, apeliramo na predstavnike igrača s jedne i klubove s druge strane da pokrenu socijalni dijalog te da pronađu prihvatljivo i održivo rješenje o načinu smanjivanja klupskih troškova, a koje neće značajno ugroziti ugovornu stabilnost i egzistenciju igrača.

HNS je naravno spreman kao moderator sudjelovati u svim aktivnostima vezanim za ovu problematiku – zaključili su iz Saveza.

Osjetljivost na trenutnu situaciju već su pokazali igrači i zaposlenici NK Osijek koji su s upravom dogovorili 50% smanjenje primanja sve dok traje odgoda nogometnih aktivnosti. Četvrtina bi im se nakon toga trebala refundirati, a četvrtine primanja su se trajno odrekli.

Komentiraj