Sanjin Strukic/PIXSELL

HNS poziva navijače na korektno navijanje u Finskoj

Hrvatska nogometna reprezentacija u nedjelju će u Finskoj odigrati utakmicu trećeg kola kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo 2018. godine, a Hrvatski nogometni savez danas je pozvao hrvatske navijače na korektno i fer navijanje.

“Zahvaljujemo svim navijačima koji su u Skadru dali potporu hrvatskoj reprezentaciji na putu do uvjerljive pobjede protiv Kosova. Nažalost, navijanje je obilježeno i nepriličnim povicima koji nisu u skladu s europskim duhom tolerancije i poštivanja kojem svi moramo težiti. Hrvatski nogometni savez se ograđuje te oštro osuđuje takvo ponašanje manjeg broja pojedinaca, kojim se čini direktna šteta hrvatskoj reprezentaciji te otežava ionako osjetljiv status koji hrvatski nogomet ima pri Fifi i Uefi zbog ponašanja navijača, što treba zabrinuti svakoga kome su želja uspjeh i dobrobit hrvatske nogometne reprezentacije”, navodi se u priopćenju HNS-a.

Pozivaju navijače da u nedjelju u Tampereu fer i korektno bodre ‘Vatrene’ do pobjede i predstave Hrvatsku u najljepšem svjetlu. Apeliraju da se za Hrvatsku navija u duhu fair-playja, respekta i tolerancije prema protivniku, službenim osobama i svim gledateljima.

“Recimo zajedno NE diskriminaciji, ksenofobiji, rasizmu i nasilju na stadionima. Svojim navijanjem ZA Hrvatsku onemogućite potencijalnim huliganima i provokatorima povike koji rezultiraju drakonskim kaznama za hrvatsku reprezentaciju, ali i sve njene navijače koji uživo žele gledati svoju omiljenu momčad. Savez će nastaviti s aktivnostima usmjerenima borbi protiv netolerancije na stadionima”, zaključuju.

Komentiraj