HNS pod sloganom “Otvoreni izazovima” službeno počeo kampanju za unutarstrančake izbore

Miranda Cikotic/PIXSELL

Hrvatska narodna stranka (HNS)  je pod  sloganom “Otvoreni izazovima” službeno počela kampanju za unutarstrančake izbore  predstavljajući u Splitu  kandidate koje su za novo stranačko vodstvo predložili Predsjedništvo i Središnji odbor HNS-a  izbornom Saboru  koji će se održati 16. travnja ove godine.

“Hrvatska narodna stranka će naglasak u svojoj politici stavljati na standarde ljudskih prava, gospodarstvo, kulturu i regionalizaciju, odnosno decentralizaciju, a to znači za građanski koncept , pogotovu u ovim uvjetima koji su, po našem mišljenju, zabrinjavajući,” istaknula je Pusić predstavljajući novinarima kandidate za novo stranačko vodstvo.

Po njezinim riječima potrebna je snažna Hrvatska narodna stranka a ne, kako se izrazila, “razbijena i posvađana” i ne stranka u kojoj će biti bratuoblačkog rata i međusobnih optuživanja.

“Predsjedništvo i Središnji dobor za predsjednika HNS-a predložili su Ivana Vrdoljaka, za zamjenika predsjednika Predraga Štromara, za potpredsjednicu  Anku Mrak Taritaš, za potpredsjednika Srđana Gjurkovića a za predsjednika Središnjeg odbora predložit ćemo Matiju Posavca,” potvrdila je Pusić imena kandidata za novo vodstvo. Svi kandidati su sudjelovali na skupu u Splitu.

Pusić je objasnila kako kandidati čija je imena ona potvrdila ne znači da će oni biti i jedini,  jer postoji mogućnost, kako je rekla, i za druge kandidature uz pomoć šest županijskih organizacija HNS-a, te dva stranačka regionalna saveza ili na samom Saboru na kojem će biti potrebno prikupiti 100 poptisa potopre izaslanika za kandidaturu za neku od čelnih stranačkih dužnosti.

Ivan Vrdoljak je istaknuo kako će, bude li izabran za predsjednika HNS-a, nastaviti “politiku kontinuiteta” i distancirati se, kako je rekao, “od štetnog populizma i jako štetnog ekstremizma.”

“HNS ima zazov  zadatak  u budućm radu biti vjerodostojna građanska politička stranka kao nositelj  jezička  na vagi izbora između trenutnog populizma i ekstremizma i one racionalne i potrebne hrvatske politike koju zahtijeva građanski centar ali i srednja klasa u Hrvatskoj,” poručio je Vrdoljak.

Komentiraj