Kandidati Narodne koalicije u 8. izbornoj jedinici Nada Turina-Đurić (HNS) i Andrej Poropat (HNS) u srijedu su na konferenciji za novinare ocijenili da je budućnost Rijeke u razvoju poduzetništva i kulturnom turizmu te da se nadaju da će birači prepoznati razliku između stabilne budućnosti i ujednačenoga razvoja koju oni nude te sadašnje situacije u Hrvatskoj.

“Rijeka se mora u svom gospodarskom razvoju fokusirati na kulturni turizam i brendiranje tih vrijednosti. Šansa koja se otvara s Europskom prijestolnicom kulture 2020. se ne propušta i s njom bi Rijeka trebala zakoračiti jednu ili dvije stepenice više u odnosu na sadašnje stanje“, istaknula je Turina Đurić.

Poropat je ocijenio da je „Rijeka do sada bila grad velikih planova, da je vrijeme da se svi ti lijepi planovi i ostvare te da u tome zastupnici iz Rijeke mogu odigrati ključnu ulogu.” Naglasio je da će svoje aktivnosti saborskog zastupnika usmjeriti na politiku za mlade i razvoj gospodarstva, budući je političku karijeru započeo upravo u Mladima HNS-a, kao poduzetnik. „Kao poduzetnik susretao sam se s brojnim nelogičnostima i vrlo sporim zakonskim rješenjima te brojnim financijskim nametima koji sprečavaju razvoj, naročito kod mladih, čije se odlične poduzetničke ideje guše već u počecima“, pojasnio je.

Kandidati Narodne koalicije u 8. izbornoj jedinici istaknuli su još da su suživot i kozmopolitizam jamstvo za sigurnost i napredak te da, ako želimo napredovati, nema mjesta za etničke, vjerske ili nacionalne podjele.

Komentiraj