Hrvatski nogometni savez na svom je Insragram profilu objavio čestitku kapetanu hrvatske nogometne reprezentacije Luki Modriću, koji je u ponedjeljak osvojio Zlatnu loptu.

“2018. je godina u kojoj je Luka Modrić vodio Hrvatsku, drugu najmanju zemlju koja je ikada ušla u finale Svjetskog nogometnog prvenstva, do titule viceprvaka. To je godina u kojoj je osvojio Ligu prvaka treći put zaredom te osvojio bezbroj drugih nagrada, a kolekciji je dodao i Zlatnu loptu. Da bi bolje razumjeli važnost ovih ostvarenja, kratko ćemo podsjetiti da je trenutno najbolji nogometaš svijeta nekoć bio prognano dijete koje je u ratu izgubilo dom, kojem je bilo rečeno da je premali da bi igrao nogomet i da njegov jedinstveni i suptilni talent da svakog suigrača učini boljim nije bio posebno prepoznat u početku. Modrićeva pobjeda nije samo pobjeda cijele Hrvatske, nego pobjeda svih podcijenjenih heroja u svijetu. Čestitamo, Luka, vrlo smo ponosni na tebe!”, stoji na službenom Instagramu HNS-a.

View this post on Instagram

2018 is the year that Luka Modrić led Croatia – the second smallest country to ever reach the FIFA World Cup final – to the title of world vice-champions. It is also the year that he won the UEFA Champions League for a third consecutive time and collected countless prestigious awards – and tonight he adds the Ballon d'Or to his collection. To appreciate the true significance of his achievements, let us take a moment to remember that the man who is now the best footballer in the world was once a child refugee who lost his home to war, that he was told that he is too small to play football, and that his singular and subtle talent for making each of his teammates better was not widely recognised from the start. A win for Modrić is not just a win for all of Croatia, but a win for unlikely heroes everywhere. Congratulations, @lukamodric10 ! We are all so very proud of you. #TheYearOfLuka #Family

A post shared by Hrvatski nogometni savez (@hns_cff) on

HNS je ovom objavom ‘bocnuo’ Hajduk, koji je za 10-godišnjeg Luku procijenio kao ‘premalog da bi igrao nogomet’. Hajduk je te godine iz Zadra odlučio uzeti godinu dana starijeg Marija Grgurovića, a Modriću su rekli da će ga dovesti sljedeće sezone jer nemaju dovoljno mjesta u stacionaru.

Ipak, sljedeće godine nije došao, jer ga je Tomislav Bašić odveo u Dinamo.

Komentiraj