HNS O SRPSKOJ PRIJAVI: ‘Nećemo dopustiti da nam se to pripiše’! Hrvatska čeka odluku (kaznu?)

Autor:

Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

Uefa je javno istaknula kako je, u okviru svojeg disciplinskog pravilnika, odredila inspektora koji će provesti istragu o prijavi za rasističko i diskriminatorno ponašanje hrvatskih i albanskih navijača na tribinama stadiona u Hamburgu


Istraga Uefe pokreće se zbog navijanja ‘Ubij Srbina’, a pod istragom je i jedan individualac, albanski reprezentativac Mirlind Daku.

On je nakon utakmice megafonom poveo navijanje na koje su se navijači nadovezali skandiranjem ‘Pi..a materina Srbima i Makedoncima’.

Nogometni savez Srbije potom se pismeno obratio Uefi. Tražio kazne za sve uključene. I Hrvate i Albance.

Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

Reagirao je Hrvatski nogometni savez:

“Mislim da smo objektivni kad kažemo da se to nije izraženo čulo od naših navijača, iako smo svjesni koliko je to teška stvar politički i na svaki drugi način. Kad se ranije događalo, muški smo stali i rekli: je, dogodilo se. Međutim, sada bi nam bilo krivo i nećemo nikome dopustiti da nam to pripiše!“, kaže Jurica Jurjević, HNS-ov voditelj odjela za prevenciju i osiguranje u izjavi za Sportske novosti.

Photo: Marko Lukunic/PIXSELL

“Naši iz policije prije utakmice oduzeli su hrvatskim navijačima značajan broj šalova i majica nedozvoljenog sadržaja. Posebno me raduje što ništa od toga nije iz klupskih navijačkih skupina, dakle ultrasa, nego od naših ljudi iz inozemstva koji se vade da nisu znali. Maksimalan je napor napravljen, istjerat ćemo do kraja to da dokažemo kako nije bilo nikakvog velikog niti organiziranog kršenja propisa od strane hrvatskih navijača”, rekao je Jurjević.

Uglavnom, Hrvatska još jednom čeka odluku (kaznu?) Uefe.

Standings provided by Sofascore

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.