HNS: Nije ugrožen nastavak natjecanja za Inter-Zaprešić

Nakon što je Inter-Zaprešić potvrdio da je jedan njegov djelatnik pozitivan na koronavirus oglasio se i Hrvatski nogometni savez. U priopćenju su između ostalog naveli da zasad nije ugrožen nastavak natjecanja za Inter u HT Prvoj ligi te da nijednom igraču nije određena samoizolacija. Divu iz predgrađa je do konca sezone ostalo da još odmjeri snage sa Slaven Belupom i Hajdukom nakon čega će poslije pet godina kao posljednjeplasirana momčad preseliti u Drugu HNL.

Savez je naveo: “Hrvatski nogometni savez upoznat je s informacijom da je sportski djelatnik NK Inter Zaprešić zaražen virusom SARS-CoV-2. O slučaju je odmah obaviještena nadležna epidemiološka služba, kao i radna skupina HNS-a za povratak natjecanju. Klub je reagirao po svim zacrtanim protokolima i preporukama stožera Civilne zaštite RH te Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, kao i preporukama HNS-ove radne skupine.

Nadležna epidemiološka služba je provela izvid te su sukladno njihovom zaključku kontakti povećanog rizika stavljeni u samoizolaciju – među takvim nema igrača prve momčadi. Nad kontaktima niskog rizika provest će se pojačani nadzor u idućem razdoblju te će se prema potrebi promptno reagirati temeljem epidemiološke situacije.

Nadležni epidemiolog na temelju izvida nije procijenio rizičnim klub s kojim je odigrana utakmica (NK Rijeka), no radna skupina HNS-a obavijestila ga je o ovom nalazu i preporučila pojačani nadzor u narednom razdoblju. Sukladno provedenom izvidu i odlukama nadležnog epidemiologa, u ovom trenutku nije ugrožen nastavak natjecanja za NK Inter Zaprešić.” – navodi se u priopćenju HNS-a.

Pročitajte još:

Slučaj koronavirusa potvrđen u Inter-Zaprešiću

Komentiraj