HNS: igrači koji su bili na okupljanju mogu normalno nastaviti s treninzima u klubu

Dva hrvatska nogometaša dobila su pozitivne testove na koronavirus nakon odlaska s okupljanja reprezentacije, a riječ je o Andreju Kramariću i Anti Budimiru. O konkretnim slučajevima se oglasio Hrvatski nogometni savez i naglasio kako  da igrači koji su bili na okupljanju mogu normalno nastaviti s treninzima u klubu.

Golman Grbić i Luka Modrić danas su već odradili treninge sa svojim klubovima, a fotografije su objavili na društvenim mrežama.

”U ovom trenutku nemoguće je reći kada i gdje su zaraženi Kramarić i Budimir, no naglašavamo da su svi igrači i svi članovi stožera bili negativni na sva tri testiranja koje je reprezentacija imala tijekom prethodnog okupljanja, a koje je provodio službeni Uefin partner za testiranje, Synlab. Također, reprezentativci i stožer poštivali su sve propisane epidemiološke mjere. O situaciji su obaviješteni i klubovi naših reprezentativaca, kao i Francuski nogometni savez (FFF), a liječnička služba hrvatske reprezentacije je o pozitivnim testovima odmah obavijestila i nadležnu epidemiološku službu RH.

Nadležna epidemiološka služba procijenila je kako reprezentativni suigrači Kramarića i Budimira te članovi stožera nisu bili rizični kontakti te da nije potrebno propisati obveznu samoizolaciju bilo kojem članu reprezentacije, stoji u priopćenju HNS-a.

 

 

 

 

Komentiraj