Patrik Macek/PIXSELL

HNS ‘HDZ i Most privatizirali su Vladu kao poligon za međusobno sukobljavanje i pokazivanje mišića’

Hrvatska narodna stranka u ponedjeljak je u priopćenju poručila kako su HDZ i Most privatizirali Vladu ‘kao poligon za međusobno sukobljavanje i pokazivanje mišića’.

“Potaknuti najnovijim nelogičnim ponašanjem koje je Titanik Vlada servirala građanima, ovoga puta u slučaju Agrokor, u kojem Most ima svoj model kojem se potpredsjednica Vlade sa smiješkom izruguje, da bi u sljedećoj situaciji HDZ predstavio svoj model u obliku lex Agrokora, a Most ustvrdio da ne zna o čemu se radi – ukazuje na pravi kaos i zabrinjavajuću razinu sukoba unutar Titanik Vlade.

HDZ i Most privatizirali su Vladu kao poligon za međusobno sukobljavanje i pokazivanje mišića. Takva politika sukoba dovodi do ponovnog kaosa i osim što je neodgovorna, krajnje je bezobrazna prema poreznim obveznicima”, navode iz HNS-a.

Dodaju i kako su HDZ-ovi i Mostovi ministri i saborski zastupnici potpuno neusklađenih stavova oko Zakona o državnim arhivima. Pitaju se – ‘Ima li kraja ovom kaosu?’ “Ponavljanje već viđenog scenarija i obrasca ponašanja, kakav smo gledali i u slučajevima oko porezne reforme, uvođenja eura, nejasnoća oko modela otkupa INA-e, najave vraćanja vojnog roka, imenovanja, između ostalih, Ružice Vukovac u Vladi – sve to prelazi svaku mjeru pristojnosti i zdravog razuma.

Saborski zastupnik HNS-a Goran Beus Richembergh izjavio je kako godinu dana nakon prvog slučaja koji je završio s debaklom Vlade, ponovno svjedočimo da Vlada HDZ-a i Mosta ne funkcionira. “To nam pokazuje niz primjera – od ideje o uvođenju eura, toga kako treba promijeniti Zakon o arhivskoj građi, do slučajeva velikih državnih tvrtki poput INA-e. Najnoviji slučaj, radi se o Agrokoru, svjedoči da jedni udaraju u klin, a drugi u ploču. Nisu ih Europska komisija i agencija Moody’s bezveze i bez razloga prozvali za nedostatak rezultata. Potpuna bezidejnost i ponovni kaos u odnosima jasno pokazuju zašto ih nazivamo Titanik Vladom”, kazao je Beus Richembergh.

Komentiraj