Nel Pavletic/PIXSELL

HNL Rijeka u sudačkoj nadoknadi ‘srušila’ Dinamo, ‘Modri’ pali na treće mjesto

533 dana – toliko je trajala nepobjedivost zagrebačkog Dinama u HNL-u. Sve do nedjelje, kada su ‘Modri’ stigli na noge Rijeci na rasprodanu Rujevicu. Nošeni užarenom atmosferom nogometaši Matjaža Keka napravili su potpuni preokret za tri boda koja su Riječane doveli do drugog mjesta na tablici, a Dinamo ‘bacila’ na treću poziciju.

Poveli su ‘Modri’ već u šestoj minuti preko Juniora Fernandesa, koji je bio najviši u skoku i glav0om pogodio pokraj Vargića. Natavile su se potom prilike sa obje strane, ali najbliži pogotku bili su gosti iz Zagreba. Ipak, do povećanja vodstva nije došlo. U 34. minuti sudac Matoc pokazao je Taravelu crveni karton, nakon što se upustio u svađu sa Vešovićem, koji ga je prethodno faulirao, te ga udario glavom u glavu. Sucu nije preostalo ništa nego pokazati crveni karton Francuzu. Vešović je zbog početnog prekršaja zaradio žuti kaerton.

Odmah po povratku iz svlačionice, Rijeka je iskoristila igrača više i izjednačila rezultat. Ubacio je Sharbini iz kornera u 50. minuti, a najsnalažljiviji bio je Samardžić koji je, uz malo sreće, pogodio mrežu Ježine. Navijači su se tada ponovno probudili, te svoje nogometaše odveli do sva tri boda. Igrala se druga minuta sudačke nadoknade, kada je Ježina odbio loptu, ali samo do Sharbinija, koji je iz blizine zakucao za veliko slavlje Riječana.

Na čelu tablice ostao je splitski Hajduk, koji je jučer nakon pobjede nad Lokomotivom (2:1) preuzeo prvo mjesto nakon čak dvije godine. Hajduk nakon 14 kola ima 29 bodova, jedan više od Rijeke i dva od Dinama. Split ima 19 bodova, a u nedjelju će igrati s posljednjeplasiranim Zagrebom.

Komentiraj