HNL Oko 650,000 navijača na pobjedničkoj paradi u Pittsburghu

HINA/ Denis CERIÆ

Oko 650,000 navijača pozdravilo je hokejaše Pittsburgh Penguinsa, koji su u nedjelju drugu godinu zaredom osvojili naslov NHL prvaka, tijekom njihove parade gradom u srijedu.

Prošle godine Penguinse je tijekom njihove parade pozdravilo oko 400,000 navijača.

“Pogledajte ovaj prizor. Upravo zbog njega i igramo. Čitavu smo godinu radili kako bismo stigli do ove točke. Hvala vam na podršci, ne bismo uspjeli bez vas. Pete utakmice finala u Pittsburgu (koja je završila pobjedom Penguinsa 6-0) ćemo se svi sjećati. Hvala vam što se došli i nadam se kako ćemo sve ponoviti i dogodine”, izjavio je Sidney Crosby, kapetan Penguinsa i dobitnik trofeja Conn Smythe za najboljeg igrača u ovogodišnjem doigravanju.

Crosby je tijekom pobjedničke parade često izlazio iz svog vozila kako bi dopuštao navijačima da izbliza vide Stanley Cup i fotografiraju se s njim.

“Sjećam se prošlogodišnje parade i znam kako je to bio najbolji dio osvajanja naslova, a isto se ponavlja i ove godine. Ovo je nešto nezaboravno”, kazao je strijelac pobjedničkog pogotka u odlučujućoj šestoj utakmici u Nashvilleu Patric Hornqvist.

Komentiraj