Sanjin Strukic/PIXSELL

HNL Blato i kiša kartona u Kranjčevićevoj, Lokomotiva slavila protiv Hajduka

Blato i kartoni – u dvije bi se riječi mogla rezimirati subotnja utakmica Lokomotive i Hajduka u Kranjčevićevoj ulici. Na vrlo, vrlo teškom terenu domaći su nogometaši svladali Splićane sa 2:1.

Lokomotiva je povela u 26. minuti preko Grezde nakon što je splitska obrana ‘zaplivala’, a Kalinić je bio nemoćan kod udarca Lokomotivinog nogometaša. Obrana bijelih je ponovno ‘uzela pauzu’ u 53. minuti prilikom pogotka njihovog bivšeg igrača Franka Andrijaševića.

Smanjio je Fran Tudor u 65. minuti. I kada se očekivalo kako će Splićani krenuti po još jedan pogodak, da iz Kranjčevićeve odu barem sa bodom ‘u džepu’, Tino Sven Sušić dobiva izravni crveni karton u 78. minuti. Čekalo se izvođenje kornera za Lokomotivu, Prenga i Sušić ‘gurali’ su se glavama, unoseći se jedan drugom u lice. Nogometaš Hajduka rukom je odgurnuo obraz Prenge i zaradio izravno isključenje. Prenga je prošao sa žutim kartonom, kojih je, dodajmo, u današnjoj utakmici bilo ukupno osam – šest za Lokomotivu, dva za Hajduk.

Pred kraj susreta, iako je u bilježnici suca već imao žuti karton, Leko radi nesmotren prekršaj, ali sudac nije reagirao. Bez žutih kartona ostao je i Andrijašević, nakon što je dva puta igrao rukom. Ipak, najviše negodovanja Hajdukovih navijača s tribina i igrača došao je na samom kraju utakmice kada je u posljednjoj minuti Jefferson tražio jedanaesterac zbog igranja rukom Barišića. Usporena snimka pokazuje da se nogometaš Lokomotive poslužio rukama unutar šesnaesterca.

Hajdukova subotnja igra nije bila na razini, a domaćini su znali iskoristiti sve pogreške. Na kraju, ponovno će se pisati i pamtiti samo bodovi, koji ostaju u Kranjčevićevoj. Hajduk je ostao na trećoj poziciji sa 42 boda, te sve većim zaostatkom za vodećim dvojcem, a Lokomotiva se ‘prišuljala’ Splitu na tri boda zaostatka te su i dalje peti.

Komentiraj