HNK Zagreb svečanim koncertom na otvorenome obilježava Dan grada

Davor Puklavec/PIXSELL

Hrvatsko narodno kazalište (HNK) Zagreb po prvi će se put uključiti u program obilježavanja proslave Dana grada Zagreba svečanim koncertom u ponedjeljak 30. svibnja na kojem će ansambl Opere središnjeg nacionalnog teatra na platou ispred Kazališta pod ravnanjem maestra Nikše Bareze izvoditi djela ovosezonskoga repertoara.

Kako se ističe u najavi, HNK će se u zagrebačku proslavu uključiti reprezentativnim i prestižnim koncertom na otvorenome u 20,30 sati, koji će građanima Zagreba predstaviti “najbolje što HNK može ponuditi”.

U koncertu će sudjelovati solisti, orkestar i zbor Opere HNK, uz podršku baletnog ansambla, a uključit će niz arija, dueta i izvedbi, uz nezaobilazni finale opere “Nikola Šubić Zrinjski” Ivana pl. Zajca te završno kolo opere “Ero s onoga svijeta” Jakova Gotovca.

Posjetitelji će tako moći uživati u odlomcima klasika kao što su “Figarov pir” Wolfganga Amadeusa Mozarta, “Evgenij Onjegin” Petra Iljiča Čajkovskog, opera “Trubadur”, “Nabucco” i “La traviata” Giuseppea Verdija, “Carmen” Georgesa Bizeta, te “La Bohème” Giacoma Puccinija.

“Svi će građani uoči Dana grada Zagreba u samom centru na otvorenom moći na neposredan način uživati u raznovrsnoj glazbi koja na najbolji mogući način predstavlja trenutačni repertoar središnje nacionalne kuće”, stoji u najavi.

Na svečanome koncertu ispred kazališta nastupat će solisti Marija Kuhar Šoša (sopran), Mira Vlahović (sopran), Dubravka Šeparović Mušović (mezzosopran), Stjepan Franetović (tenor), Nikša Radovanović (tenor), Tvrtko Stipić (tenor), Ljubomir Puškarić (bariton), Siniša Hapač (bariton), Ivica Trubić (bas), te Siniša Štork (bas).

Dodatna atrakcija su originalni kostimi i šminka izvođača iz integralnih izvedbi, što će koncertu dati vizualnu dimenziju koja program zaokružuje kao jedinstveni kazališni događaj u kojem Grad postaje pozornica.

Komentiraj