hina

HNK Split poziva na prijave za 28. Marulićeve dane

Ravnatelj Festivala hrvatske drame Marulićevi dani i intendant Hrvatskog narodnog kazališta (HNK)  Split Goran Golovko uputio poziv kazalištima da prijave predstave za 28. izdanje Festivala koje će se iduće godine održati u Splitu od 21. do 28. travnja, priopćeno je u utorak iz splitskog HNK-a.

Prijaviti se mogu dramske predstave hrvatskih autora koje su, ili će biti, izvedene tijekom 2017. godine. Izbornica 28. Marulićevih dana je književna i kazališna kritičarka i dramaturginja Mira Muhoberac.
Kazališta mogu prijaviti neograničen broj predstava hrvatskih autora koje su premijerno izvedene nakon 1. siječnja 2017. godine, a prije 31. prosinca 2017. godine.
Krajnji rok za prijave predstava je 1. prosinca ove godine, a za predstave koje su već izvedene uz prijavu treba priložiti knjižicu predstave, plakat i DVD predstave.
Za predstave kojih je premijera planirana i bit će izvedene do 31. prosinca 2017. godine treba navesti datum i mjesto izvedbe te u slučaju promjene termina pravodobno izvijestiti HNK Split i izbornika Festivala.

Organizator i realizator Festivala, HNK Split, za sve ansamble izabranih predstava koje će biti izvedene u službenoj konkurenciji na Festivalu, osigurava dvodnevni hotelski smještaj u punom pansionu, navode iz kazališta.

Također HNK kao organizator osigurava i daje svu tehničku podršku pripremi proba i izvedbi predstava na Festivalu u okvirima kadrovske ekipiranosti HNK Split. Tehnička podrška ne uključuje najam ili kupovinu dodatne opreme, dijelova scenografije ili kostima za izvedbe ili angažiranje dodatnog tehničkog osoblja, navodi se u priopćenju.

Prijave s prilozima kazališta trebaju dostaviti na Hrvatsko narodno kazalište Split, s naznakom – Prijava za 28. Marulićeve dane ili na na e-mail [email protected]

Komentiraj