Davor Visnjic/PIXSELL

HNK s “Evanđeljem” Pippa Delbona gostuje u Lausanni

Predstava “Evanđelje”, autorski projekt istaknutog suvremenog talijanskog pisca, glumca i skladatelja Pippa Delbona nastao u produkciji Hrvatskoga narodnog kazališta (HNK) Zagreb i Emilia Romagna Teatro Fondazione iz Italije, nakon praizvedbe u Zagrebu u prosincu prošle godine imat će u utorak 12. siječnja i svoju švicarsku premijeru, u kazalištu Vidy u Lausanni.

Kazalište Vidy jedan je od koproducenata predstave, zajedno s Maison de la Culture d’Amiens iz Francuske i belgijskim Théâtre de Liege.

  • Kako se ističe u najavi gostovanja, riječ je o jednom od najvećih kazališta francuskog govornog područja uopće, koje će “Evanđelje” ugostiti do 16. siječnja.

“Na čelu spomenutog kazališta je Vincent Baudriller, značajna figura svjetskog kazališta, koji je obnašao funkciju direktora kazališnog festivala u Avignonu dugi niz godina. Osim kreiranja vlastitih projekata, kazalište Vidy velik značaj daje međunarodnim projektima i suradnjama te u skladu s time definira svoj program. Tako su u posljednjih nekoliko godina tamo svoje projekte postavljali renomirani režiseri poput Thomasa Ostermeiera, Stanislasa Nordeya, Falka Richtera i mnogih drugih”, stoji u najavi.

“Evanđelje” izvode članovi ansambla Drame i  Baleta zagrebačkog HNK-a Nina Violić, Alma Prica, Mirta Zečević, Zrinka Cvitešić, Tatjana Hrvačić-Gašparac, Franjo Kuhar, Iva Mihalić, Vlasta Ramljak, Danijela Zobunđija, kao i članovi Orkestra i Zbora HNK-a Zagreb. Osim njih, u projektu sudjeluju članovi kazališne skupine Pippa Delbona.

Riječ je o refleksivnoj autorskoj predstavi s političkim i dramskim elementima te autentičnim senzibilitetom Delbona. Originalnu glazbu skladao je renomirani kompozitor Enzo Avitabile, a ukazuje na one obespravljene i drugačije, ovaj puta u jeku aktualnih društvenih problema poput egzodusa čitavih naroda koji bježeći od ratova tragaju za skloništem na Starom kontinentu.

Komentiraj