HNK Ivana pl. Zajca u adventsko vrijeme postaje više od kazališta

HNK Ivana pl. Zajca

Od 7. do 22. prosinca ispred zgrade i u atriju riječkog HNK Ivana pl. Zajca će se održati brojni posebni programi za djecu i odrasle.

Na maloj adventskoj pozornici na otvorenom, s pogledom na kazalište u blagdanskom ruhu, bit će održani polusatni Koncertići i Pričaonice božićnih bajki. Osigurani su topli napici i mali zalogaji.

Prepoznatljivim i veselim božićnim pjesmama posjetitelje će razveseliti sjajna pjevačica Katja Budimčić i gitarist Zvonimir Radišić u petak 7.12. i u četvrtak 13.12. od 18.30 do 19 sati. Poznatim božićnim pričama novi će karakter dati glumci Hrvatske drame, Anastazija Balaž, Dean Krivačić i Jasmin Mekić u srijedu 12.12., ponedjeljak 17.12., četvrtak 20.12. i petak 21.12. od 18.30 do 19 sati.

U atriju Kazališta djeca se mogu pridružiti Božićnim lutkarskim radionicama i Kreativnom Pepco kutku. Božićne lutkarske radionice vode Giulio Settimo, glumac i ravnatelj Talijanske drame te polaznici programa Riječkog kazališta mladih Kamov HNK Ivana pl. Zajca u ponedjeljak 10.12., petak, 14.12. i srijedu 19.12. od 18 do 19 sati.

U Kreativnom Pepco kutku, koji će voditi glumice Hrvatske drame, Aleksandra Stojaković Olenjuk i Jelena Lopatić, u subotu 8.12. od 10 do 12.30 sati te u dva utorka poslije podne (11. i 18. 12.) od 18 do 19 sati, djeca će se igrati materijalima, izrađivat će se ukrasi i igrati motivima nove premijere ‘Regoč’ autorice Ivane Brlić Mažuranić koju Hrvatska drama priprema za siječanj.

Dva subotnja prijepodneva rezervirana su za Božićnu kazališnu placu: 15. i 22.12. od 10 do 13 sati. Posjetitelji će moći odabrati najoriginalniji božićni poklon u gradu kao što su primjerice šešir iz Rigoletta, lepeza iz Traviate, vojnička vreća iz Jalte Jalte… Dok odrasli budu prebirali po uspomenama iz predstava, djeca će se moći družiti i fotografirati s Djedom Božićnjakom.

Oni koji odluče sebe ili nekog dragog obradovati posebnim darom, pomoći će i obnovu kazališne zgrade jer su sva sredstva namjenjena nastavku obnove riječkog HNK.

Tijekom cijelog prosinca kazališni je program u blagdanskom duhu: baleti ‘Serenada & Allegro’ i ‘4 bolera’, Božićni cabaret u Delti 5, koncerti ‘Kaplan i Zajc vama za Božić’ te neizostavne Novogodišnji koncerti, a za djecu i obitelji tu je Novogodišnji koncert za djecu, ‘Veseli Božić nestašne djece’ i ‘Kazališna čarolija’.

Riječki “Zajc“ plesnim će korakom ući u svoj adventski program koji otvara premijera baletne predstave ‘Serenada & Allegro’ u petak 7. prosinca u 19.30 sati. Sat vremena ranije, u 18.30 sati na adventskoj pozornici ispred Kazališta nastupit će Katja Budimčić uz gitarističku pratnju Zvonimira Radišića.

U slučaju kiše i lošeg vremena, programi na otvorenom neće se održati.

[fbcomments width="100%" count="off" num="9" countmsg=""]